• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija - Hrvatska 88:71 (KRAJ)

"Orlovi" u finišu stigli do neočekivano ubedljivog trijumfa nad Hrvatima, u meču prvog kola "Sportoto kupa" u Istanbulu.

 Srbija - Hrvatska 88:71 (KRAJ) Izvor: MONDO

Reprezentacija Srbije pobjedom je počela nastup na posljednjem pripremnom turniru pred Eurobasket u Sloveniji.

Izabranici Dušana Ivkovića već u šestom minutu su poveli protiv Hrvatske sa 16:4, da bi na kraju, poslije dosta oscilacija, slavili rezultatom 88:71 (21:13, 20:22, 21:22, 26:14).

Sjajnu partiju pružili su naši centri. Nenad Krstić ubacio je 19, a Raško Katić 18 poena, obojica uz visok procenat šuta.

Nemanja Bjelica, kao "vezivno tkivo" ove ekipe, zabilježio je 14 poena, pet skokova i četiri asistencije, dok su Nemanja Nedović (9), Danilo Anđušić (8) i Bogdan Bogdanović (6) skoro svu "štetu" protivniku nanijeli izvan linije od 6,75 metara - 21 od 23 poena, sedam pogodaka iz 12 pokušaja.

Zanimljivo je da su "orlovi" samo 11 od 88 poena dali sa linije slobodnih bacanja. Šut iz igre sve vrijeme im je bio oko, ili malo iznad 50 odsto, da bi na kraju došao na impresivnih 58 odsto, uključujući 11/20 za trojku!

Iako razlika u kvalitetu objektivno nije takva, ispostavilo se da je Srbija čitavu utakmicu igrala sa Hrvatskom igru "mačke i miša". Protivnik je nebrojeno puta stizao nadomak izjednačenja - na dva, tri ili četiri poena zaostatka - ali bi se u Ivkovićevom sastavu uvek našla mirna ruka da odbije taj napad i vrati "vatrene" u podređeni položaj.

Krunoslav Simon u 34. minutu je trojkom odgovorio na koševe Katića i Krstića, smanjivši na 72:68, da bi u naredna četiri minuta uslijedila serija naše selekcije od 13:0 - tri trojke Nedovića (prije toga se nije ni upisao u listu strijelaca) i četiri poena sjajnog Katića.

Stefan Marković poslije tajm-auta je promašio trojku za "plus 20", ali Bogdan Bogdanović ipak nije dao Hrvatima da ublaže poraz... Istom mjerom je odgovorio na "bombu" Roka Ukića i krunisao furiozan finiš Srbije.

Za "orlove", kojih je u Istanbul doputovalo 14, ovog puta se nisu skidali Vladimir Štimac i Nemanja Dangubić, koji čekaju svoju šansu u meču protiv Belgije (subota, 15.45).

U nedelju od 17 časova na rasporedu je duel sa domaćinom, Turskom.

SRBIJA: Nemanja Krstić, Bogdanović 6, Bjelica 14 (5sk, 4as), Marković 3, Mitrović, Krstić 19 (9sk), Anđušić 8, Katić 18, Micić 4 (3as), Nedović 9, Gagić 2, Kalinić 5 (7sk).

HRVATSKA: Tomić 8 (6sk, 4izg), Andrić 4, Drejper 11 (4as), Bogdanović 7 (5as), Rudež, Tomas 16 (5sk), Ukić 9, Simon 5, Markota 3, M. Delaš 4, D. Planinić 2, A. Delaš, Šarić 2.
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC