• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marjanović: Kao da sam godinama crveno-bijeli

Novi Zvezdin centar bez problema odrađuje bazične pripreme na Zlatiboru.

 Marjanović: Kao da sam godinama crveno-bijeli Izvor: MONDO

Kao i u Beogradu, kraj zlatiborskog treninga Crvene zvezde Telekom otvorenog za javnost režirao je očekivanu sliku: Bekovi i krila na jednom košu, centri na drugom.

U društvu visokih Borisa Savovića, Dušana Ristića i Nikole Markovića, loptu je u petak kroz obruč probacivao i gorostasni Boban Marjanović (24, 221cm). Nakon rada sa pomoćnim trenerima sjeo je pred novinare umoran, ali i zadovoljan.

"Super mi je u Zvezdi. Kao da sam ovde pet ili šest godina, a ne da tek počinjem", konstatovao je centar.

ŽAL ZBOG "ORLOVA"

Zvezdin gorostas priznaje da mu je žao što nije dio reprezentacije tokom priprema za Evropsko prvenstvo u Sloveniji. "Žao mi je što nisam tamo (u državnom timu). To je uvijek čast, ali bodrićemo ih sve gledajući ih na TV-u. Kao da sam tamo".

Nakon minule sezone i početka priprema, imao je obaveze i u SAD, gdje je učestvovao na NBA Ljetnjoj ligi.

"Imao sam pauzu od desetak dana, koju sam iskoristio da se regenirišem i pripremim za sljedeću sezonu".

Nakon odlaska iz vršačkog Hemofarma dugo je tražio sredinu u kojoj će se potpuno afirmisati i konkretno iskoristiti svoj talenat i visinu. Selidbama od moskovskog CSKA do kragujevačkog Radničkog tražio je sreću i našao je prošle takmičarske godine.

Nastupajući za Mega Vizuru prosječno je postizao 16,4 poena, 10,7 skokova i dvije blokade po meču. Na kraju takmičenja nagrađen je i priznanjem za najkorisnijeg igrača Agroživ Superlige.

Svoj napredak želi da nastavi i u crveno-bijelom dresu.

"Malo sam stariji, iskusniji, malo naučen znanjem i greškama, na kojima se takođe uči. Siguran sam da ću se svom snagom potruditi da ispunim očekivanja i pomognem klubu", rekao je Marjanović.

Crveno-bijeli trenutno na Zlatiboru prolaze osnovne pripreme, a od utorka će igrati i kontrolne utakmice. U septembru će i cijeli tim biti na okupu, kada se, nakon reprezentativnih obaveza, ekipi pridruže Raško Katić, Luka Mitrović i Jaka Blažič.

"Rašku i Luki neće im biti teško da se uklope. Oni su bili ovde i prošle godine i neće im pasti teško. Isto mislim i za momka iz Slovenije (Jaku Blažiča), koji će se brzo prilagoditi jer je profesionalac", smatra centar.

Visoki centar od srijede trenira i sa Amerikancima. Novajlijama Čarlsom Dženkinsom i Blejkom Šilbom, kao i Demarkusom Nelsonom, koji takođe prvi put prolazi pripreme u taboru vicešampiona od uvodne faze.

Dženkins je prvi put u Evropi, a Marjanović je tokom ljeta imao priliku da odmjeri kvalitet sa igračima koji su konkurisali za mjesto u NBA timovima. Da li će novom Zvezdinom beku biti teško da se navikne?

"Košarka je svugdje ista. Imaš loptu, dva koša i samo bi trebalo da je ubaciš kroz obruč", nasmijan je rekao centar.

Da li sebe u budućnosti i dalje vidi kao "peticu" u najjačoj ligi na svijetu?

"To je moj san. Nisam više djete, ali imam svoje snove", dodao je jedan od oslonaca tima Dejana Radonjića u pripremi za jadranska i evroligaška iskušenja.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC