• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novosel: Srbija bez talenta, osim Krstića

Poraz hrvatskog državnog tima u duelu sa "orlovima" ražestio legendarnog trenera Mirka Novosela. "Svaki ih put trebamo dobiti", kritikuje.

 Novosel: Srbija bez talenta, osim Krstića Izvor: MONDO

Izabranici Dušana Ivkovića ubjedljivo su u petak pobijedili selekciju Hrvatske, u kontrolnom meču u Turskoj - 88:71.

Neočekivano lako izvojevan trijumf "orlova" izazvao je veliki broj oštrih kritika na račun izabranika Jasmina Repeše.

Hrvatski novinari izračunali su da je to bila jubilarna deseta utakmica njihovog državnog tima protiv "istočnih susjeda" i čak osmi poraz. U sve tri zvanične utakmice Srbi su bili uspješniji.

Neuspjeh je ražestio i legendarnog jugoslovenskog i hrvatskog trenera Mirka Novosela, člana Kuće slavnih. Prema njegovom mišljenju, tim Dušana Ivkovića nema talenat i morao je biti pobijeđen.

"Osim (Nenada) Krstića, to je netalentovana ekipa i mi je svaki put trebamo dobiti", konstatovao je on, a prenio portal 24sata.hr.

Novosel je ocijenio i da Bojan Bogdanović "nije ništa manji talenat" od Dražena Dalipagića, ali i istakao da su mu potrebne prave pripreme.

Takođe je izjavio i da ga Ante Tomić podseća na Krešimira Ćosića.

"... Iako je viši i jači od njega, to je ta glava. Međutim, sporo odlučuje na parketu i mora naučiti da igra i da ne pravi prekršaje. Roko Ukić je odličan, ali treba ga naučiti da ne 'davi' loptu, da igra kao u Panatinaikosu", rekao je Novosel i priznao da ga je najprijatnije iznenadio Dontej Drejper.

Trener koji je sa reprezentacijom Jugoslavije 1980. godine osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, uputio je zamjerke i na račun selektora Repeše.

"Previše rotira i gubi vrijeme na igrače koji neće na Evropsko prvenstvo, poput Planinića, a nije igrao Žorić, iako je spreman. Bitno je da glavni igraju. Krešo Ćosić je uvijek govorio da se mora znati ko je nositelj igre, a ko nosi vodu", dodao je Novosel.

Reprezentacija Hrvatske igraće u prvoj fazi Evropskog prvenstva u Sloveniji (4-22. septembar) u Grupi C. Rivali će joj biti Poljska, Slovenija, Španija, Češka i Gruzija.

"Hrvatskoj fali 10.000 šuteva"
Novosel je Repešu podsjetio na svoj sistem rada.

"Najviše me razočarala izjava Jasmina Repeše da još nismo radili na šutu, a to se mora od prvog dana. Zato smo mi napravili svjetske šutere. Moji igrači svaki dan su šutirali po 200 lopti. Ako reprezentacija tek sad počinje, fali im 10.000 šuteva", ocijenio je on i konstatovao da je nepreciznost jedna od najvećih boljki hrvatske reprezentacije.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC