• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" utišali Turke za kraj!

Reprezentacija Srbije pobijedila u Istanbulu domaću selekciju 78:72 i osvojila pripremni turnir "Sportoto kup".

  "Orlovi" utišali Turke za kraj! Izvor: MONDO

Selektor Dušan Ivković nervozno je odgledao kraj posljednjeg pripremnog meča svojih izabranika pred put na Evropsko prvenstvo, ali ima razlog za zadovoljstvo.

"Orlovi" su u uzbudljivom finalu trijumfalno okončali učešće na "Sportoto kupu", pobjedom u Istanbulu nad domaćom selekcijom.

TURSKA - SRBIJA 72:78 (18:18, 22:24, 12:20, 20:16)!

Najefikasniji igrač meča bio je kapiten srpskog tima Nenad Krstić, kome je nakon meča uručen i trofej namijenjen najkorisnijem učesniku turnira. Postigao je 17 poena, uz pet skokova. Drugi najefikasniji reprezentativac Srbije bio je Raško Katić, sa 14.

Ivkovićevi izabranici ostvarili su sve tri pobjede na pripremnom turniru u Istanbulu i u dobrom raspoloženju dočekali kraj posljednje provjere pred početak Evropskog prvenstva u Sloveniji (4-22. septembar).

Dvije selekcije odigrale su uzbudljiv meč, koji je intenzitetom, tenzijom i nervozom pojedinih igrača Turske podsjetio na pravi takmičarski.

Kapiten Krstić i Raško Katić snažno su počeli utakmicu i već u prvom poluvremenu zbirno postigli 17 poena. U istom ritmu su nastavili i u drugom.

Raspoložene u napadu, ekipe su se smjenjivale u vođstvu do kraja treće četrvtine, kada su "orlovi" prvi put stekli značajniju prednost: Pogotkom centra Krstića sa distance, Srbija je povela 59:50, a trojka Nemanje Nedovića okončala je tu dionicu rezultatom 62:52.

Turci su se brzo rezultatski vratili, pogotkom Kerema Gonluma za 62:65, poslije čega je Vasilije Micić postigao izuzetno značajnu trojku. Katić je potom nadigrao Semiha Erdena za 67:62 i napad domaćih na vođstvo je odbijen.

Centar ekipe Bogdana Tanjevića preuzeo je odgovornost u finišu i sa slobodnih bacanja posljednji put ulio nadu navijačima da je preokret moguć (66:71, 1:18 do kraja).

Međutim, navijači su brzo bili utišani, skokom u napadu Nikole Kalinića, kojim je Srbija dobila vrijeme da smiri meč i sa prednošću uđe u penal završnicu.

Nakon izborene lopte pod protivničkim košem, lopta je došla do plejmejkera Stefana Markovića, koji je fauliran, pa nasmijan stao na liniju za slobodna bacanja.

Pogodio je za 73:66, a poslije njega je priseban bio i Danilo Anđušić (76:70). Potom je i Emir Preldžić pogodio, ali poslije mnogo potrošenog vremena i prekasno.

Bogdan Bogdanović bio je na kraju precizan i postavio konačan rezultat - 78:72.

Ivkovićev tim počeće po povratku u Beograd pripreme za put u Sloveniju, na prve takmičarske mečeve grupne faze Evropskog prvenstva.

KRSTIĆ
Poslije završetka utakmice između Turske i Srbije, kapiten srpskog tima Nenad Krstić primio je dva trofeja.

Najprije MVP nagradu, za najkorisnijeg igrača turnira, a zatim i pobjednički pehar. Na tri susreta u Istanbulu, Nenad Krstić je prosječno bilježio 14,7 poena, uz 5,7 skokova, a najbolju igru prikazao je u duelu koji je odlučivao o pobjedniku turnira.

SRBIJA: Nemanja Krstić, Bogdanović 3, Bjelica 7 (4 sk, 3 as), Marković 11 (4 sk), Nenad Krstić 17 (5 sk), Anđušić 9, Katić 14, Štimac, Micić 5 (5 sk), Nedović 6, Gagić 2, Kalinić 4 (4 sk).

TURSKA: Balbaj, Preldžić 6, Guler 3, Onan 11, Iljasova 7, Erden 4, Četin 5, Savaš 3, Gonlum 8, Arslan 11, Ašik 6, Turkoglu 8 (4 sk)

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC