• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Gagić se nameće kao "četvorka"

Selektor "orlova" zadovoljan igrom svog tima na kontrolnom turniru u Istanbulu. Đorđe Gagić potencijalno rješenje za poziciju krilnog centra.

 Ivković: Gagić se nameće kao "četvorka" Izvor: MONDO

Reprezentacija Srbije u najboljem raspoloženju dočekuje posljednju nedjelju priprema za Evropsko prvenstvo u Sloveniji (4-22. septembar).

Izabranici Dušana Ivkovića ostvarili su ovog vikenda tri pobjede u Istanbulu i nedjeljnim trijumfom nad motivisanom Turskom prigrlili trofej "Sportoto kupa".

Selektor je u nedjelju uveče donio odluku da vrati u klubove Luku Mitrovića i Nemanju Dangubića. Istovremeno je izrazio zadovoljstvo zbog pobjede.

"Turci su bili sjajni domaćini i publika je bila korektna. U posljednjoj zvaničnoj utakmici pred polazak na Evropsko prvenstvo, pobijedili smo iskusan i kvalitetan tim Turske, čija je velika snaga igra 'pet na pet'. Mi smo, zato, insistirali na visokom ritmu utakmice, dobro smo trčali i to je dalo rezultat, naročito u završnici", izjavio je Ivković, a prenio sajt Košarkaškog saveza Srbije.

On je ocijenio da su Turci igrali "kontinuirano na granici faula".

"Igrači su sve to izdržali i zasluženo osvojili trofej. Takođe, kapiten Krstić je potpuno zaslužio titulu najboljeg igrača turnira", rekao je selektor Srbije.

Reprezentacija Srbije u ponedjeljak se vraća u Beograd, gdje će obaviti završni dio priprema za Evropsko prvenstvo. Poslije zasluženog dana odmora, tim će od utorka nastaviti sa treninzima, sve do 2. septembra, kada se putuje u Sloveniju.

Selektor je najavio da će "orlovi" u četvrtak ili petak odigrati još jednu zatvorenu trening utakmicu.

O individualnom učinku igrača nije htio da priča, ali je pohvalio Vasilija Micića, koji je u nedjelju ubacio izuzetno važnu trojku i ostvario pet asistencija.

"Pojedinci su u Istanbulu dobili veću minutažu i ispunili su ono što se od njih očekivalo. Tu mislim na Micića, koji je dobio dosta minuta, jer mu je potrebno što više iskustva igranja na vrhunskom seniorskom nivou, pogotovo što je bio povrijeđen tokom prvih pripremnih utakmica".

Takođe, otkrio je i da se nazire rješenje za problem sa nedostatkom raspoloživih igrača na poziciji krilnog centra.

"Na utakmici protiv Belgije probali smo varijantu sa Gagićem na poziciji 'četvorke' i to je bilo dobro. On se nameće da, uz dodatno povećanje koncentracije, bude rješenje za ovu poziciju koja nam je, zbog povreda, od početka priprema predstavljala problem".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC