• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Srbija do bronze u posljednjoj sekundi

Dragana Stanković pogodila u posljednjoj sekundi i juniorkama Srbije donijela bronzu na EP u Vukovaru.

 EP: Srbija do bronze u posljednjoj sekundi Izvor: MONDO

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na prvenstvu Evrope u Hrvatskoj pošto je u utakmici za treće mjesto savladala selekciju Holandije sa 57:56 (16:17, 10:15, 19:13, 12:11).

Pogotkom Dragane Stanković u posljednjoj sekundi Srpkinje su stigle do trijumfa, čime je ponovljen uspjeh sa prošlogodišnjeg kontinentalnog šampionata održanog u Rumuniji.

Izabranice selektora Zorana Kovačića velikom borbom i uz ogromnu podršku srpskih navijača u Vukovaru, uspjele su da nadoknade zaostatak od 11 poena iz prvog poluvremena i u dramatičnom finišu naprave sjajan preokret, stignu do trijumfa i mjesta na pobjedničkom postolju.

VIDEO

"Nepravda je donekle ispravljena, sreća je morala da bude uz nas poslije nezasluženog poraza od Francuske u polufinalu. Medalja je mogla da bude većeg sjaja, ali je za žensku košarku u Srbiji svaka osvojena medalja zlatna. Svaka čast djevojkama koje su uspjele da se psihički pripreme za ovaj susret, pronađu dodatnu snagu i još jednom pruže maksimum. Hvala i divnoj publici u Vukovaru, koja je sve vrijeme bila uz nas, pogotovo kad nam nije išlo. Njima takođe pripadaju velike zasluge za osvojenu medalju. Zahvalnost dugujemo i Košarkaškom savezu Srbije, koji nam je omogućio idealne pripreme i kvalitetne kontrolne utakmice. Možda je važnije od svega da u ovoj selekciji ima još igračica koje će se kao Aleksandra Crvendakić i Dragana Stanković uskoro naći na spisku naše seniorske reprezentacije", istakao je Zoran Kovačić, selektor reprezentacije Srbije.

SRBIJA: Ćorda 9, Stevanović, Rodić, Piper, Luković, Spasojević 3, Mandić 3, Crvendakić 15, Maletić 4, Vojinović, Stanković 23, Ćirić.

HOLANDIJA: Der Vilen, Kornelijus 19, Van Ven 3, Gujt 4, Vos, Foke, De Jonge 7, Slim 6, Zapej 4, Van Klif, Hof 12, Ndiba 1.

U meču za titulu od 20.30 sati igraju Španija i Francuska.

(MONDO, foto: www.kss.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC