• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor juniorki: Sudije nam otele finale

Zoran Kovačić smatra da je ženska junorska reprezentacija Srbije mogla i više od bronzane medalje na Evropskom prvenstvu.

 Selektor juniorki: Sudije nam otele finale Izvor: MONDO

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije napravila je veliki uspjeh osvajanjem bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, ali selektor Zoran Kovačić nije potpuno zadovoljan tim rezultatom.

Po njegovom mišljenju Srbija je zaslužila plasman u finale, ali se tamo nije našla zbog sudijskih grešaka u meču sa Francuskom.

"Imali smo sudijsku krađu u posljednje 22 sekunde protiv Francuske. Medalja je mogla da bude i sjajnija, ali ponosni smo na ono što smo postigli. Poslije polufinala nismo spavali, jer čovjek tako reaguje kada mu nešto otmu, ali je ekipa pronašla snage i uspjela da osvoji bronzu. Mislim da je medalja zaslužena i da ćemo je dugo pamtiti, s obzirom na način na koji smo je osvojili", rekao je Kovačić na konferenciji za medije u Kući košarke.

On je naglasio značaj fantastične podrške navijača u Vukovaru, koji su sve vrijeme šampionata bili uz tim.

"Još sam pod tim emocijama. Ovo u Vukovaru se ne zaboravlja, iako sam učestvovao na više od 35 prvenstava. Nismo mogli da prođemo ulicom, stalno su nas zaustavljali, pružali podršku i pričali kako smo im poslije 20 godina uljepšali život".

Najtrofejniji trener u ženskoj košarci sa više od 100 medalja u klupskoj i reprezentativnoj konkurenciji kaže da im ne zna tačan broj.

"Nisam siguran, mislim da ih imam 103 ili 104. Jedino znam da se moja supruga uvijek buni, jer će opet imati više posla prilikom brisanja prašine", našalio se Kovačić.

Po njegovim riječima, osnovni cilj uoči šampionata bio je plasman među prvih osam i opstanak u A diviziji, ali su apetiti rasli kako je šampionat odmicao.

Kapiten srpskih juniorski Sanja Mandić, takođe, je naglasila značaj podrške sa tribina.

"Bez navijača ne bismo dogurali tako daleko, posebno poslije poraza u polufinalu. Bili su sa nama i dali nam dodatnu energiju. Nevjerovatan je osjećaj kada mi ovako mlade dobijamo podršku i poslije poraza", rekla je Mandićeva.

Potpredsjednik KSS za žensku košarku Ana Joković rekla je da je bronzanom medaljom juniorki zaokruženo uspješno reprezentativno ljeto.

"Ženska reprezentacija 22 godine nije igrala u polufinalu nekog prvenstva i niko nije očekivao ovakav uspjeh. Obećavali smo dobar rezultat za dvije godine i na Olimpijskim igrama u Riju, međutim, uz veliki napor aktuelnog rukovodstva stvari su se promijenile. Djevojke kao što su Aleksandra Crvendakić i Dragana Stanković pokazale su da MIlica Dabović, Jelena MIlovanović i druge seniorke ne moraju da brinu za nasljednice. Cilj nam je da slijedimo putokaz Francuske i Španije i nadam se da ćemo sljedeće godine ponoviti uspjehe ili postići još bolje", poručila je Jokovićeva.

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na šampionatu Evrope pobjedom u meču za treće mjesto protiv Holandije sa 57:56, poenima Dragane Stanković uz zvuk sirene.

(Tanjug, foto: kss.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC