• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitrović: Vraćam se u Zvezdu jači

"Nisam se izborio za mejsto u timu, ali cjelokupno iskustvo u državnom timu će mi mnogo značiti", rekao je mladi Luka Mitrović.

 Mitrović: Vraćam se u Zvezdu jači Izvor: MONDO

Luka Mitrović, 20-godišnji krilni centar Crvene zvezde Telekom, proveo je svoje prvo ljeto sa seniorskom reprezentacijom Srbije.

Radio je sa Dušanom Ivkovićem dugo, učio šta to znači biti dio nacionalnog tima Srbije, ali na kraju nije prošao u najuži krug kandidata za Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

Ipak, to ga nije snuždilo. Naprotiv.

U odličnoj formi, perfektno fizički pripremljen, 204 centimetara visoki košarkaš sa treninga reprezentacije Srbije samo se preselio u kamp crveno-bijelih, gdje će u narednom periodu pokušati da pokaže treneru Dejanu Radonjiću da je stasao i da s njim može da se računa pred start evroligaške sezone.

U intervjuu za zvanični portal KK Crvena zvezda Telekom, Mitrović je rekao:

"Činjenica da sam bio u konkurenciji sa našim najboljim igračima mi mnogo znači. Takođe, debitovao sam za seniorsku reprezentaciju na prijateljskim mečevima i za mene je to velika stvar i podstrek da nastavim još više da radim. Nisam se izborio za mjesto u timu, ali cjelokupno iskustvo u državnom timu će mi mnogo značiti. Mlad sam i nadam se da će biti vremena da u reprezentaciji Srbije igram na nekim narednim velikim takmičenjima".

Dok se spremao za put na Zlatibor, Mitrović je priznao:

"Pomalo sam neočekivano dobio poziv u 'A' selekciju. Bio sam poprilično iznenađen, ali sam se veoma obradovao. Jer, velika je čast za mladog igrača da bude u prilici da radi sa takvim trenerom kao što je Ivković i da trenira sa takvim igračima kao što su ovi momci koji će igrati na Evrobasketu u Sloveniji. Takođe, prijateljske utakmice koje sam bio u prilici da igram u reprezentaciji će mi mnogo značiti i od toga ću sigurno imati veliku korist. Ubijeđen sam da će mi sve to mnogo pomoći već ove sezone".

Poziv u A selekciju Mitrovića je zatekao dok je bio na moru sa djevojkom. O odnosu prema dresu sa državnim grbom svjedoči podatak da je bez razmišljanja prekinuo ljetovanje i vratio se u Beograd.

"Do sada sam se uvijek odazivao na pozive u reprezentaciju, prisustvovao sam na svim mogućim akcijama mlađih selekcija i to mi je uvijek bilo veliko zadovoljstvo. Istina je da me je poziv selektora Ivkovića zatekao na moru, a spakovao sam kofere što sam brže mogao. Nijednog trenutka se nisam razmišljao, jer je velika čast biti u reprezentaciji", rekao je Mitrović koji je od ukupno 11 utakmica državnog tima u pripremnom periodu odigrao šest mečeva uz učinak od 2,1 poena, 1,8 skokova i jedne asistencije u prosjeku.

Ovog ljeta Mitrović nije imao mnogo prilike da se odmori, ali na to se mnogo ne obazire:

"Imam 20 godina, ne mogu da se žalim na bilo kakav umor. Činjenica je da sam cijelo ljeto proveo na pripremama reprezentacije, ali očekuju me novi izazovi u Zvezdi. Želim da se svojim radom nametnem treneru Radonjiću i sada ću se fokusirati na klupske obaveze", zaključio je Mitrović.

Dolazak Luke Mitrovića na Zlatibor i njegovo priključenje trenažnom procesu označilo je i promjene u sastavu ekipe. Ekspediciju crveno-bijelih napušta Ognjen Dobrić koji će se priključiti treninzima FMP.

SREĆA JE DA IMAMO RAŠKA
Mitrović neće zaigrati u Sloveniji, ali njegov stariji kolega iz Crvene zvezde Raško Katić hoće... "Raško je samo nastavio tamo gdje je stao sa klubom. Njegove odlične partije me uopšte ne iznenađuju. Možda su one za nekog neočekivane, ali pošto sam mnogo vremena provodio sa njim, svakako nisu. Iako ima 33 godine, Raško pokazuje sa kakvim žarom i energijom treba da se pristupa svakom treningu, bez obzira da li je riječ o klubu ili reprezentaciji. Za njega nema razlike. On je pravi uzor nama mlađim igračima i velika je sreća što možemo da sazrijevamo uz takvog igrača".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC