• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi poraz "zmajeva" na Akropolj kupu

Košarkaši Bosne i Hercegovine upisali su i drugi poraz u Atini na posljednjem pripremnom turniru pred start Evrobasketa u Sloveniji.

 Novi poraz "zmajeva" na Akropolj kupu Izvor: MONDO

Poslije poraza od Grčke 88:71 na otvaranju atinskog turnira, "mjeru" izabranicima Aleksandra Petrovića uzeli su i košarkaši Italije rezultatom 73:62 (18:14, 17:15, 19:26, 19:7).

Italijani su bili bolji većim dijelom susreta, ali se BiH probudila u trećem kvartalu, da bi "azuri" sredinom posljednje četvrtine serijom od 13:0 prelomili utakmicu i zasluženo stigli do trijumfa nad selekcijom BiH.

Prvi period pripao je Italijanima sa +4 (18:14), a do odlaska na odmor poslije 20 minuta na semaforu u OAKA areni stajalo je šest razlike (35:29) u korist ekipe Simonea Pjaniđianija.

Međutim, po povratku sa odmora "zmajevi" su ubacili u višu brzinu i treću četvrtinu riješili u svoju korist sa 26:19, pa se u posljednjih 10 minuta ušlo sa +1 u korist Petrovićevog tima.

Ipak, "azuri" su u finišu posljednje četvrtine preokrenuli i uspjeli da zabilježe ubjedljivu pobjedu. Ključ poraza BiH bila je slaba realizacija u četvrtom kvartalu u kojem je postignuto samo sedam poena.

Najefikasniji kod pobjednika bili su Andrea Ćinćarini i Pjetro Aradori sa po 15 poena, dok je u taboru BiH najviše pokazao Zek Rajt sa košem više. Kapiten BiH Mirza Teletović ubacio je 10, a Marko Šutalo 12 poena. Andrija Stipanović, koji se povrijedio na meču sa Grcima, nije nastupio u večerašnjem duelu.

U posljednjem meču u Atini, košarkaši BiH će u četvrtak igrati protiv Litvanije, s kojom će odmjeriti snage i u Grupi B šampionata Evrope u Sloveniji.

Prvi meč Evropskog prvenstva, "zmajevi" igraju 4. septembra protiv Letonije. U Grupi B su još i selekcije Srbije, Crne Gore i Makedonije.

BiH: Pašalić, Mašić 1, Šutalo 12, Rajt 16, Bavčić 3, Gordić 10, Kikanović 8, Teletović 10, Peršić, Đedović 2, Sinanović.

Prije utakmice "zmajeva" i "azura", Grci su deklasirali Litvaniju pred više od 8.000 navijača rezultatom 80:62.

Najbolji kod Helena bio je Jorgos Printezis sa 23 poena, dok je u litvanskom taboru prednjačio Mantas Kalneitis sa 13 koševa.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC