• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bili smo prvaci svijeta"

Izložba i dokumentarni film "Bili smo prvaci svijeta", o usponu jugoslovenske košarke, biće premijerno predstavljeni u Ljubljani tokom EP.

 "Bili smo prvaci svijeta" Izvor: MONDO

Izložba pod nazivom "Bili smo prvaci svijeta" biće otvorena 2. septembra, u Gradskoj kući u Ljubljani i trajaće do 22. septembra. Na otvaranju izložbe će prisustvovati gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković i košarkaška legenda Boris Kristančić.

Ova izložbena postavka košarkaškog mobilijara i starih fotografija prikazaće razvoj jugoslovenske košarke od prvih nastupa na velikim svjetskim takmičenjima do osvajanja zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Ljubljani 1970. godine.

Izložbu prati svjetska premijera dokumentarnog filma "Bili smo prvaci svijeta" koji će biti prikazan 20. septembra u ljubljanskoj dvorani Union u okviru zvaničnog programa Evropskog prvenstva.

U dokumentarnom filmu, u produkciji Intemedia Network, priča više od 40 sagovornika koji su, svako na svoj način, bili dio razvoja jugoslovenske košarke i osvajanja prve zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u košarci 24. maja 1970, u ljubljanskom Tivoliju. Premijera će biti održana uz prisustvo najviših zvaničnika svjetske košarkaške organizacije FIBA, učesnika i autora filma i važnih gostiju iz Slovenije.

Autor dokumentarnog filma je Zvonimir Šimunec, producent je Dejan Petrović, scenario je napisao Aleksandar Miletić, a režiju potpisuje Ivica Vidanović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC