• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dan Ivkovićeve odluke

Selektor Srbije u nedjelju oko 12.30 časova će saopštiti sastav za Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

 Dan Ivkovićeve odluke Izvor: MONDO

Pedeset i četiri dana već traju pripreme reprezentacije Srbije za Eurobasket.

Od Beograda, počev od 9. jula ujutru, preko Kranjske Gore, Rogaške Slatine i Celja, Antiba i Istanbula, odrađeno je ko zna koliko desetina treninga, odigrano 12 utakmica, obavljeno mnogo ljekarskih pregleda i terapija...

Sudeći po prikazanom na posljednjim kontrolnim mečevima, "orlovi" se uprkos nezapamćenoj seriji hendikepa nalaze u solidnom stanju i djeluju kao tim koji bi uz dozu sreće mogao da prebrodi grupu u Jesenicama. Za početak.

Ono što jedan i po dan uoči polaska za Sloveniju nije poznato je sastav tima.

Velika većina selektora opredijelila se za idealnih 12, prethodnih dana ili još ranije, dok će Dušan Ivković tek u nedjelju poslije prijepodnevnog treninga saopštiti koja dvojica igrača se neće naći na letu za Ljubljanu.

Razlog za toliko otezanje je neizvjesnost oko Miloša Teodosića i Vladimira Lučića, koji su od mogućih 480 minuta u pripremnom periodu odigrali svega devet minuta i to Lučić protiv Francuske 15. avgusta. Iste večeri ponovo su ga "stegnula" leđa.

Teodosić je u petak bio u Moskvi na kontroli kod lekara CSKA, u čijem dresu je ozbiljno povrijedio list još sredinom maja. Ako je sjajni plejmejker i prezdravio, sigurno je da poslije tolike pauze nije spreman da igra utakmice visokog intenziteta u ulozi u kojoj smo navikli da ga gledamo.

A, u Jesenicama, u onako izjednačenoj grupi (Litvanija, Crna Gora, Makedonija, BiH, Letonija i Srbija), svaka će biti na "krv i nož".

Ivković je sigurno mnogo vremena potrošio razmišljajući da li Teodosić u trenutnom stanju može da bude od pomoći ekipi i šta su alternative.

S obzirom na to da je od 2008. godine jedan od lidera reprezentacije, Teodosićev eventualni izostanak sa EP mnogo više bi promijenio "krvnu sliku" nacionalnog tima od izostanka Lučića, koga povrede već drugo ljeto zaredom spriječavaju da se afirmiše u dresu Srbije.

Na osnovu informacija kojima raspolažemo, svega što se događalo tokom priprema i, prije svega, popunjenosti ekipe po pozicijama, za očekivati je da na Eurobasket ne ode Lučić, a da se Teodosić kao "vajld kard" nađe u timu umjesto mladog Nemanje Krstića.

U tom slučaju bi Srbija protiv Litvanije u srijedu nastupila u sljedećem sastavu:

Miloš Teodosić, Stefan Marković, Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Danilo Anđušić, Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić, Nemanja Bjelica, Đorđe Gagić, Vladimir Štimac, Nenad Krstić, Raško Katić.

Da li će biti tako, saznaćemo u nedjelju između 12.30 i 13 časova.

(Ivan Bogunović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC