• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plasman u drugu fazu EP zavisiće od tri dana

Selektor "orlova" Dušan Ivković dao veliki značaj duelima sa BiH i Makedonijom, u drugom i trećem kolu Evropskog prvenstva.

 Plasman u drugu fazu EP zavisiće od tri dana Izvor: MONDO

Nakon 55 dana priprema, 11 odigranih kontrolnih utakmica i osam uspješnih provjera, "orlovi" pakuju kofere za put na Evropsko prvenstvo u Sloveniju. Kreću u ponedjeljak.

Selektor Dušan Ivković saopštio je novinarima u nedelju da u avionu za Ljubljanu, zbog povreda, neće biti Miloš Teodosić i Vladimir Lučić. Tako je razjašnjeno da će srpski državni tim stići u svoju prvu bazu, u Jesenicama, sa potpuno (i prinudno) renoviranom postavom u odnosu na prethodna takmičenja.

Na pitanje koji je krajnji domet njegove ekipe, mjesecima opterećene problemima sa povredama, iskusni trener odgovorio je konkretno, poslije kraćeg razmišljanja.

"Igramo u najujednačenijoj grupi... Biće izuzetno veliki uspjeh kvalifikovanje za Svjetsko prvenstvo. Ako ne - biće trener kriv, hvala Bogu, to je najlakše", rekao je Ivković, bez želje da sakrije koliko mu ne prija priča o toj temi.

"Orlovi" će se takmičiti u Grupi B Evropskog prvenstva, uz reprezentacije Bosne i Hercegovine, Litvanije, Makedonije, Crne Gore i Letonije. Prvi meč odigraće u srijedu, od 21.00 čas, protiv Litvanaca.

"Gledajući ostale, naša grupa je najujednačenija, sa jednim timom koji odskače, a to je litvanski. Sigurno je da su i kvalitetom i iskustvom jedni od kandidata za osvajanje medalje, a i za sam vrh", konstatovao je selektor.

Potom je otkrio šta mu je smetalo prethodnih dana.

"Komentari da bismo pobjedom nad Litvanijom otišli sa četiri boda u drugu fazu su, u najmanju ruku, zlonamjerni. Ovi momci će raditi što bolje mogu i sve što znaju pokazaće na terenu. Takvih komentara je bilo i ne slažem se sa njima".

Iskusni trener veoma poštuje kvalitet litvanske selekcije, prvog rivala "orlova" (srijeda, 21.00 čas).

"To je tim sa daleko najkvalitetnijom prednjom linijom od svih timova. Dominiraju ta tri NBA igrača, Valančijunas, Matijunas i Kleiza. Ne treba zaboraviti ni braću Lavrinovič i Javtokasa... Ipak, u odnosu na prednju liniju, bez Jasikevičijusa i ostalih igrača, njihova bekovska linija nije na nivou kakva je litvanska košarkaška škola. Tu možemo da tražimo svoju šansu, u agresivnoj igri, igri 'pet na pet'", ocijenio je Ivković.

I pored izrečenih pohvala, selektor ne želi da litvansku reprezentaciju nazove favoritom. Najavio je i kako će se "orlovi" suprotstaviti izabranicima Jonasa Kazlauskasa.

"Bićemo sigurno prinuđeni da igramo sa više rotacija, jer poslije nepunih 18 sati nama dolaze dvije ključne utakmice, sa BiH i Makedonijom. To će biti ciklus od tri dana, koji će rješavati pitanje kvalifikacija u drugu fazu", smatra on.

Reprezentacije će tokom prve faze Evropskog prvenstva imati samo jedan slobodan dan, 7. septembar. U drugom kolu (5. IX), Srbija će igrati protiv BiH, u trećem, dan poslije, protiv Makedonije.

Nakon dana odmora, Krstić i saigrači istrčaće na teren protiv Letonije, pa sutradan protiv Crne Gore, u posljednjem kolu.

"Optimista sam, kao i uvijek. Igraćemo modernu i savremenu košarku. Onu koju zahtijeva tako zahtjevno takmičenje", dodao je selektor.

M. Šolak - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC