• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Nemojmo o mom oproštaju...

"Ne bih da EP u Sloveniji bude posvećeno meni. Neću da razmišljam da li mi je oproštajno", kaže selektor "orlova" pred odlazak na Evrobasket.

 Ivković: Nemojmo o mom oproštaju... Izvor: MONDO

Dušan Ivković najavio je u subotu da neće sjediti na klupi državnog tima Srbije u još jednom olimpijskom ciklusu. U nedjelju je odložio priču o svom odlasku, do daljeg...

"Ne znam zbog čega se time bavite. Ja sam se (nakon Evropskog prvenstva) 1995. godine oprostio od reprezentacije, u avionu kojim smo se vraćali iz Atine. To je vjerovatno bila najljepša sportska atmosfera viđena u toj zemlji i ovom gradu", izjavio je selektor u hali "Pionir", pred predsjednikom Košarkaškog saveza Srbije Draganom Đilasom, potpredsjednikom Dejanom Bodirogom, novinarima i igračima.

Trofejni stručnjak još jednom je konstatovao da je on "jedini trener kome klub nikada nije zabranio da radi posao u reprezentaciji".

"I tada, kada sam rekao da je to (u Atini) bilo moje posljednje takmičenje, radio sam u situaciji kada niko drugi nije želio (da bude selektor). Nikog ne prozivam sad, to su evidentne stvari...", dodao je on.

Uprkos tome što je dao povod javnosti da spekuliše o njegovom odlasku sa klupe "orlova", Ivković je izrazio želju da to ne bude tema razgovora i pisanja novinara, bar do kraja boravka državnog tima u Sloveniji.

"Ne bih da ovo prvenstvo bude posvećeno meni, a ni tome da li mi je oproštajno takmičenje. Neću da razmišljam o tome. Ako budem potreban ikada, ja ću da radim, kao što i sada radim... Sada prvi put radim volonterski, u ovim godinama. Zbog ovih ljudi i igrača sam prisutan. To su neke neprocjenjive vrijednosti", objasnio je trener.

Njegovi izabranici odigraće u srijedu prvi takmičarski meč nakon dvomjesečnih priprema. Rivali u uvodnom kolu Evrobasketa biće im Litvanci, o kojima je iskusni trener u nedjelju govorio pohvalno.

Reprezentativci kreću na put u Sloveniju u ponedjeljak, avionom. Ivkovićeve ekipe samo su sa jednog Evropskog prvenstva došle bez medalje, prije dvije godine, iz Litvanije.

(Mladen Šolak, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC