• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Makedonci u provjerenom sastavu na EP

Aleš Pipan saopštio u nedjelju uveče koje će igrače voditi na Evropsko prvenstvo. Oslonio se na iskusne.

 Makedonci u provjerenom sastavu na EP Izvor: MONDO

Kao što je i bilo najavljeno, slovenački stručnjak na klupi Makedonije objavio je definitivni spisak igrača za Eurobasket u nedjelju, na večernjem treningu.


Rivali Srbije u Grupi B nastupiće u Sloveniji predvođeni NBA novajlijom Perom Antićem, koji će biti kapiten selekcije.

Pipan je odlučio da u Sloveniju povede provjeren sastav.

Bekovi: Aleksandar Kostoski (25, MZT), Vlado Ilievski (33, Cedevita), Darko Sokolov (27, Rabotnički), Lester Bo Mekejleb (28, Fenerbahče) i Damjan Stojanovski (25, MZT). Krila: Vojdan Stojanovski (25, Alba), Vladimir Brčkov (23, Feni industri) i Stojan Đuroski (21, Univerzitet Luiziana Tek). Krilni centri: Pero Antić (31, Atlanta) i Georgi Čekovski (33, MZT). Centri: Todor Gečevski (36, MZT) i Predrag Samardžiski (27, Mersin).

Nema sumnje da će Makedonci pokušati da ponove uspjeh od prije dvije godine, kada su u Litvaniji došli do polufinala. I njima će biti izuzetno važan cilj da se domognu jednog od prvih šest mjesta, koja će obezbijediti plasman na pompezno najavljivani i "uglancani" Svjetski kup naredne godine.

Pored Antića, Pipanov tim predvodiće i Bo Mekejleb. Amerikanac je tokom ljeta 2011. bio posebno inspiran, pa je na kraju šampionata njegovo ime uvršteno i u sastav idealne petorke, uz Tonija Parkera, Huana Karlosa Navara, Andreja Kiriljenka i Paua Gasola.

Iskusni Todor Gečevski učestvovao je i na Evropskom prvenstvu 2009, na kojem su Makedonci završili na devetoj poziciji. Iako je planirao da ne igra u Sloveniji, popustio je i pristao, nakon javnih molbi saigrača.

Eurobasket u Sloveniji biće četvrti za reprezentaciju Makedonije u istoriji. Prvi put su učestvovali 1999. godine. Zanimljivo je da su i tada igrali protiv srpske selekcije, koja je nastupala pod imenom i zastavom SR Jugoslavije.

"Plavi" su lako pobijedili, 83:68, a najefikasniji akter meča bio je aktuelni potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Bodiroga. Ubacio je 19 poena, uz šest skokova i pet asistencija. Pratio ga je Dejan Tomašević, aktuelni potpredsjednik Saveza, zadužen za takmičenje. Postigao je 14 poena.

Makedonci su tada izgubili sve utakmice i završili na diobi posljednjeg mjesta. Ipak, već godinama je to mnogo jači tim, koji će u Sloveniji od srijede igrati u Grupi B, uz Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Litvaniju, Crnu Goru i Letoniju.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC