• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slovenija "miriše" na Poljsku…

"Poređenje stoji, ali na tom EP nismo imali ovakve probleme", smatra selektor "orlova", uporedivši sadašnji tim sa sastavom od prije četiri godine.

 Slovenija "miriše" na Poljsku… Izvor: MONDO

Najbolja selekcija Srbije privela je kraju pripreme za kontinentalni šampionat u Sloveniji, 38. po redu, a četvrti za "orlove" od raspada državne zajednice sa Crnom Gorom.

Nakon rane eliminacije "moskitosa" Zorana Slavnića 2007, pa ulaska u finale Ivkovićevih izabranika dvije godine kasnije, takmičenje u Litvaniji 2011. okončali su uzastopnim porazima od Rusije, Grčke i Slovenije u četvrtfinalu i borbi za peto mjesto.

Takođe, nije potrebno podsjećati na to koliko je "orlovima" prošle godine bilo teško da se plasiraju na predstojeći šampionat...

Zbog navedenih uspona i padova, zbog potpuno novog, izuzetno mladog tima, zbog dobrih partija u pripremnom periodu, ali i zbog izostanka velikog broja igrača, uključujući i nosioca igre, Miloša Teodosića, ni dobri poznavaoci prilika u reprezentaciji ne usuđuju se da pruže konkretan odgovor na pitanje: "Koliko može Srbija na Evropskom prvenstvu?".

Izabranici selektora Dušana Ivkovića odigrali su tokom ljeta 11 kontrolnih utakmica i trijumfovali u osam. Osvojili su dva pripremna turnira - jedan u Beogradu, a drugi u Istanbulu i to pobjedom nad domaćom selekcijom.

Veliki talenat "orlova" ne može biti doveden u pitanje. Upravo taj, izuzetno jak argument, pruža dovoljno dobar razlog za povlačenje paralele sa takmičenjem i uspjehom u Poljskoj prije četiri godine...

Tada su Ivkovićevi izabranici "dogurali" do finala.

"Poređenje stoji. Međutim, mi 2009. nismo imali ove probleme. Tada ste (novinari) isto ovako sjedili, ali oborenih glava. Niko nije vjerovao u taj tim, koji je i prerano ostvario dobar rezultat", izjavio je Dušan Ivković u nedjelju, u hali "Pionir".

Te godine se veliki broj igrača priključio radu reprezentacije odmah nakon osvajanja zlata na Univerzijadi (Mačvan, Raduljica, Bjelica i Paunić). Ivković je ovog ljeta, na početku rada sa ekipom, imao veliki problem da na bazičnim pripremama organizuje planirane treninge zbog konstantnih tegoba sa povrijeđenima i "rovitima".

"Situacija je sada bila drugačija. Tada je bio takav sticaj okolnosti da smo imali situaciju da napravimo određenu smjenu generacija. Sada nas je sticaj okolnosti doveo do toga da imamo ovakav tim, koji je radio veoma dobro i to moram da istaknem", konstatovao je selektor.

Izrazivši zadovoljstvo urađenim u nekoliko odrađenih mikrociklusa priprema, Ivković nije skrivao optimizam, već ga je širio i potrudio se da isti osjećaj prenese i na igrače, koji su sjedili pored stola za kojim je govorio.

Takođe se trudio i da rastereti svoje izabranike, višeminutnim isticanjem vrlina centarske linije Litvanaca, prvih rivala "orlova" u slovenačkim Jesenicama. U Grupi B igraju i Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora i Letonija, zbog čega je unaprijed jasno da će velika borba biti vođena već od uvodnih mečeva i trke za neko od prva tri mjesta, koja vode u drugu fazu.

"Prezadovoljan sam kako je radio tim. Ne mogu ništa drugo da kažem. Kompletan stručni štab je radio fenomenalno, kao i igrači. Odradili smo veliki posao da bismo što lakše prebrodili odsustvo igrača, koji iz raznoraznih razloga ne igraju. Oni koji su ostali sa nama, uprkos povredama, pokazali su veliku želju i to pokazuje razvijeni osjećaj zajedništva i timski duh", podvukao je Ivković.

Novi "orlovi" će prvi takmičarski meč u Sloveniji odigrati u srijedu, u 21.00 čas. Ka Ljubljani polijeću u ponedjeljak ujutro, praćeni željom javnosti da se ne vrate prije 22. septembra, kada će u "Stožicama" biti odigrani mečevi za medalje.

(Mladen Šolak, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC