• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spanulis: "Zmajevi", vidimo se u drugoj fazi

Najbolji košarkaš Grčke Vasilis Spanulis uvjeren da će selekcija Bosne i Hercegovine proći grupnu fazu predstojećeg Evropskog prvenstva u Sloveniji.

 Spanulis: "Zmajevi", vidimo se u drugoj fazi Izvor: MONDO

Najkorisniji igrač (MVP) Evrolige u intervjuu za banjalučke "Nezavisne novine" izuzetno pohvalno je govorio o izabranicima Aleksandra Petrovića koji će u prvom krugu Evrobasketa igrati protiv Litvanije, Letonije, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

"Mi smo protiv BiH igrali dvije pripremne utakmice, jednu izgubili - drugu pobijedili i pokazala se kao dobra ekipa. Očito je da stvari funkcionišu u timu, disciplinovana reprezentacija, koja ne pravi previše grešaka, a to je na turnirima jako bitno", rekao je Spanulis.

Prema njegovim riječima, "zmajevi" imaju odlične pojedince koje su dobro uklopljeni u Petrovićev sistem.

"Igrači BiH su dobri, imaju nekoliko sjanih pojedinaca, koje predvodi odličan trener. Na mene je BiH ostavila dobar utisak i ne bi me iznenadilo da se ponovo sretnemo u Sloveniji u nekoj kasnijoj fazi takmičenja".

"DUDA NE MOŽE BITI AUTSAJDER"



Iako se Srbija teško plasirala na Evrobasket, Spanulis "orlove" ne može da smatra autsajderom.

"Srbija nije lako ostvarila plasman na EP u Sloveniji. Padovi se dešavaju svakoj ekipi, to je sport. Međutim, ekipa koju s klupe vodi sručnjak kao što je Dušan Ivković, ne može biti autsajeder. Znam to iz iskustva. Olimpijakosu su pretprošle sezone mnogi davali male ili skoro nikakve šanse u Evroligi. Na kraju smo bili prvi. Ivković zna šta radi, zna izvući maksimum i nosim lijepe uspomene u periodu dok smo radili zajedno".

Grčka je u grupi sa Turskom, Finskom, Švedskom, Rusijom i Italijom, a prema Spanulisovom mišljenju, nikoga ne treba potcijeniti.

"Grčka je sportska nacija, navijači očekuju mnogo, posebno od košarke, koja je izuzetno popularna kod nas. Bili smo nekoliko puta prvaci Evrope i zato i ovoga puta želimo napraviti nešto značajno. Prije dvije godine na Evrobasketu u Litvaniji bili smo šesti i to nas ne može zadovoljiti, a da li zaista možemo bolje od toga, ostaje da se vidi. Svaka ekipa koja je izborila učešće u Sloveniji ima kvalitet. Nikoga ne smijemo potcijeniti, bez obzira što će se mnogi složiti da je kvalitet Turske, Rusije i Italije neupitan. Nama je sada najbitnija prva utakmica protiv Švedske. Od tog meča mogu zavisti mnoge stvari. Tek kada završimo taj meč, razmišljaćemo o narednim rivalima", zaključio je između ostalog Spanulis.

(MONDO, foto: Sportsport)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC