• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Običan dan u kranjskoj "košnici"...

U prepuni hotel "Kompas", u Kranjskoj Gori, u utorak je doputovala još jedna reprezentacija, litvanska.

 Običan dan u kranjskoj "košnici"... Izvor: MONDO

Selektor Srbije Dušan Ivković dugo je u ponedjeljak uveče govorio o smještaju "orlova" u Kranjskoj Gori. Ne sviđa mu se velika gužva u hotelu i ocijenio je da ne postoji neophodna infrastruktura za istovremeni boravak svih šest ekipa.

Na šta je mislio, već u utorak saznali su i Litvanci, koji su doputovali na sjever Slovenije u pratnji brojne ekspedicije, kao i Bosna i Hercegovina.

Tim Jonasa Kazlauskasa trebalo je da "isproba" Podmežakla arenu u ponedjeljak, ali je zbog kašnjenja stigao na krajnje odredište tek u utorak oko podneva.

Jedini trening odradiće od 21.00 čas, 24 sata prije derbija prvog kola Evropskog prvenstva, protiv Srbije. Na info tabli u medija centru odmah je napisano da Litvanci neće dozvoliti nikome da ih gleda dok rade.

Dolaskom prvih rivala "orlova", stvorena je još veća gužva u hotelu i oko njega. Iako igrači sjede povučeno od drugih, neobično je vidjeti toliko (sadašnjih i bivših) poznatih košarkaša na jednom mjestu.

Reprezentativci Srbije vidno su dobro raspoloženi. Svi u ekipi su nasmeijani, uključujući i prilično zauzetog tim-menadžera, Nešu Ilića.

Dok su reprezentativci Litvanije još raspakivali svoje stvari, predsjednik njihovog Saveza Arvidas Sabonis prošao je pored novinara, bez želje da razgovara.

Ni Mirza Teletović, kapiten selekcije Bosne i Hercegovine, još nije voljan da priča sa predstavnicima medija iz Srbije. Jedinu izjavu dao je pred kamerom državne televizije svoje zemlje.

VIDEO

Sa druge strane je sjedio Alesandar Petrović, selektor Bosanaca, u društvu članova svog stručnog štaba...

Igrači u trenucima odmora djeluju opušteni. Nadamo se da će "orlovi" zadržati osmijeh i nakon srijede, četvrtka, petka i narednih nedjelja.

Evropsko prvenstvo počinje u srijedu.

(Izvještač MONDA iz Slovenije Mladen Šolak)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC