• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aco Trica: Početak je najvažniji

Selektor BiH smatra da će prvi mečevi biti najvažniji za grupnu fazu. "Ni ja u ovom trenutku ne mogu da kažem kako ćemo se predstaviti na EP".

 Aco Trica: Početak je najvažniji Izvor: MONDO

Poznati hrvatski košarkaši trener Aleksandar Petrović predvodiće na Evropskom prvenstvu u Sloveniji selekciju Bosne i Hercegovine.

Popularni "Aco Trica" smatra da je Grupa B, u kojoj su pored BiH još Srbija, Makedonija, Crna Gora, Litvanija i Letonija, spremna da kreira najveća iznenađenja u prvoj fazi takmičenja.

"U svim ostalim grupama imate izrazite favorite i autsajder, dok je u Grupi B situacija malo drugačija. Litvanija je zbog 'rostera', pogotovo na pozicijama tri, četiri i pet, blagi favorit, ali i ostalih pet reprezentacija su spremne i svaka može kreirati iznenađenje. Mislim da će najviše iznenađenja i preokreta biti upravo u Jesenicama", rekao je nekadašnji igrač i trener zagrebačke Cibone.

Dušan Ivković ga je iznenadio kako je "skockao" mlad tim, ali naglašava da su prijateljske utakmice potpuno drugačije od takmičarskih i da će Srbija tek morati da se dokaže.

"Kada vidim šta je Duda napravio sa tim mladim momcima... Nisam očekivao da će u pripremnom periodu igrati na tako visokom nivou. Međutim, jedno su kontrolne utakmice, a drugo takmičarske, moramo vidjeti kako će ti mladi igrači da izdrže psihološki pritisak. U svakom slučaju, imaju kulturu i znaju ko i šta radi u timu".

Početak šampionata najbitniji je po Petroviću.

"Sistem takmičenja je takav da mnogo daje na značaju pobjedama na otvaranju prvenstva. Prva tri tima koja budu startovala sa pobjedama biće u velikoj prednosti. Ostali će imati pritisak na svakoj sljedećoj i imperativ trijumfa. U preostala četiri kola moraće da dobiju minimum tri utakmice da bi prošli u drugu fazu".

Organizator je odučio da svih šest reprezentacija koje će utakmice prve faze igrati u Jesenicama smjesti u hotel "Kompas" na Kranjskoj Gori.

"Mislim da nije normalno da svih šest reprezentacija bude u istom hotelu, to je preveliki haos. Kranjska Gora je malo mjesto i vidjećemo kada još stignu navijači", razočaran je Petrović.

I FIBA se potrudila da oteža posao šuterskim ekipama. Prvenstvo u Sloveniji igraće se sa novim loptama.

"To je po meni apsolutni paradoks. To je još jedan detalj koji potvrđuje da je FIBA prilično 'kruta'.

Bosna i Hercegovina će svoju priliku vrebati iz drugog plana.

"Po jednima smo na pripremnim utakmicama igrali dobro, po drugima loše. Ni ja u ovom trenutku ne mogu da kažem kako ćemo se predstaviti u Sloveniji. Vidjećemo kada počnu utakmice", ističe selektor Bosne.

Loše po Petrovića i njegove pulene je povreda Andrije Stipanovića.

"Ono što nas je definitivno poremetilo je povreda Stipanovića, on sigurno u prve dvije utakmice neće biti spreman. Riječ je o igraču koji nije mnogo poznat košarkaškoj javnosti, ali je strašno bitan za igru selekcije Bosne i Hercegovine", istakao je Aco Petrović.

MEDALJE SA JUGOSLAVIJOM

Aleksandar Petrović je kao igrač sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio četiri bronze, dve na svetskim prvenstvima (1982. i 1986) i po jednu na evropskom (1987) i Olimpijskim igrama (1984). Sa univerzitetskom selekcijom SFRJ ima sva tri odličja.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC