• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Bili smo sigurni da pobjeđujemo

"Dugo pratim njihov tim, dobro ga poznajem. Znali smo da ćemo biti svježiji i shvatili smo da su nervozni kada smo im izbacili Kleizu iz igre".

 Ivković: Bili smo sigurni da pobjeđujemo Izvor: MONDO

Velika pobjeda "orlova" na početku Evropskog prvenstva nije iznenadila Dušana Ivkovića. Danima je isticao nesporne kvalitete litvanske reprezentacije, istovremeno spremajući svoj tim da je pobijedi.

To se u srijedu uveče i dogodilo, pred 5.000 navijača u Podmežakla areni u Jesenicama.

"Orlovi" su vodili od početka do kraja meča i na kraju sveli elitni šuterski tim na manje od 60 postignutih poena.

"Sa moje strane, bili smo sigurni da ćemo da dobijemo. To nije bila neka tajna. Pratio sam ritam litvanskog tima, odigrali su četiri kontrolne utakmice na kraju priprema, bili su na Akropolis kupu. Znali smo da ćemo da budemo svježiji...", konstatovao je Ivković pred srpskim novinarima, nakon pobjede i zvanične konferencije.

Selektor Srbije je otkrio da su i igrači bili upoznati sa njegovim stavom.

"I igrači su znali ovo što kažem, i prije i poslije utakmice. Ne bih da zvučim prepotentno. Igrače sa pozicije 'pet' i Kleizu smo uspjeli da neutrališemo. Onog momenta kada smo ga poslali na klupu znali smo da postaje nervozna u njihovom timu. Znam ih dobro, imali smo dobar skauting. Imali smo dobre poene u tranziciji, iako smo imali i nekoliko promašaja... Mislim da je zbog toga trebalo da još ubjedljivije trijumfujemo".


Uprkos velikoj pobjedi, Ivković ne želi euforiju. Ukazuje na to da trijumf nad Litvanijom neće imati nikakav značaj ako "orlovi" ne izbore plasman u drugu rundu. Sutra ih očekuje duel sa Bosnom i Hercegovinom (17.45)

"Pobjeda neće imati značaj ako se ne kvalifikujemo. Ista je situacija. Nemamo ni 20 sati da se pripremimo za utakmicu sa Bosnom. Oni su tim koji igra na momente jako čudnu košarku. Ali, onog momenta kada se Teletović razigra znaju da budu izuzetno kvalitetan tim. Pobjeda bi trebalo da da podstrek igračima, samopouzdanje, ali isto moramo da znamo naše limite. Potrebna je puna koncentracija, rad i želja".

Ivković je zahvalio i navijačima, koji su došli i iz Srbije i iz Republike Srpske.

"Ne samo što je došla publika iz Srbije, već ih je bilo i iz Bijeljine, koliko sam vidio. U Banjaluci smo imali obećanje da će nas podržati i dobili smo je. Kao da smo igrali na domaćem terenu".


O duelu sa Makedonijom u trećem kolu još ne želi da razgovara. "Orlove" prije toga očekuje meč sa Bosnom i Hercegovinom, koja je poražena u prvom kolu od Letonije.

"Mnogo žurite. Ovog momenta ni ne razmišljam o duelu sa Makedonijom",
podvukao je Ivković.

(Izvještač MONDA iz Slovenije Mladen Šolak)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC