• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Gordić održao BiH u životu

Plej reprezentacije BiH Nemanja Gordić najzaslužniji za preokret „zmajeva“ kojim su stigli do prve pobjede na Eurobasketu – 76:70 protiv Crne Gore.

 EP: Gordić održao BiH u životu Izvor: MONDO

BiH još živi! Selekcija Ace Petrovića zadržala je šanse za plasman u naredni krug takmičenja na Eurobasketu pobjedom 76:70 (13:17, 21:20, 15:22, 27:11) nad Crnom Gorom iako je krajem treće četvrtine izgledalo da će BiH upisati i treći poraz u Sloveniji.

Crna Gora je samo tri minute prije kraja treće četvrtine vodila 53:41 protiv uspavane i nezainteresovane selekcije BiH, a jedino Nemanja Gordić se nije predavao.

Plej „zmajeva“ krenuo je da niže prodore i poene i vrlo brzo inicirao je veliki preokret svoje ekipe koja je prvo napravila seriju 8:0 i smanjila na 61:57. Nakon kratkog prekida i koša Rajsa uslijedila je nova serija i potpuni preokret - 64:63 za prvo vođstvo BiH još od rezultata 21:20 u drugoj četvrtini.

Uslijedila je uzbudljiva završnica u kojoj su igrači Ace Petrovića iskoristili psihološku prednost i preuzeli kontrolu u najvažnijim trenucima.

U posljednji minut ušlo se poslije koša Đedovića za 72:67, Šehović je vratio Crnogorce u život trojkom 17 sekundi prije kraja, ali Đedović je potom bio precizan dva puta sa penala, kao i u posljednjem napadu poslije još jedne izgubljene lopte Crnogoraca za konačnih 76:70.

BiH - Crna Gora 76:70 (13:17, 21:20, 15:22, 27:11)



BiH će sljedeće kolo dočekati sa skorom 1-2. Naredni rival biće joj Makedonija, u nedjelju (14.30). Crnogorci takođe imaju pobedu i dva poraza, a za dva dana će odigrati izuzetno važan meč protiv Litvanije (21.00).

BIH: Pašalić, Mašić, Stipanović 4, Šutalo 13 (3/5 za tri), Rajt 2 (9 sk), Bavčić Gordić 17 (4 as, 6 sk, 4/6 za dva, 3/3 za tri), Kikanović 9 (6 sk), Teletović 18 (11 sk), Peršić, Đedović 13 (5 as), Sinanović.

CRNA GORA: Vučević 6 (4 sk), Bakić, Su. Šehović 5 (14 sk), A. Popović 9, Se. Šehović 6 (6 sk), Sekulić 4, Ivanović 5, Bjelica 6 (6 sk), Rajs 13 (4 as), M. Popović, Dubljević 16 (6 sk).

Aleksandar Petrović, selektor BiH, bio je poslije meča zadovoljan.

"Ostali smo na turniru. Ne znam u kojoj meri će ova pobjeda biti dovoljna, ali želim da budemo na Evropskom prvenstvu bar do posljednjeg sekunda petog kola...".


Još jednom je konstatovao kakav karakter ima njegov tim.

"Atipična smo ekipa. Izgubimo što svi misle da ćemo dobiti, dobijemo ono što se čini da ćemo izgubiti".

I on je istakao značaj dobre partije Nemanje Gordića.

"On je ušao sa klupe u trenutku u kome stvari nisu išle dobro po nas. Unio je energiju koja nas je podstakla".


(Izvještač MONDA iz Slovenije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC