• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Ukrajina prva prošla!

Ukrajinci "tri od tri"! Poslije Belgije i Izraela, srušili i Njemačku, čime su osigurali plasman u drugu fazu Eurobasketa.

 EP: Ukrajina prva prošla! Izvor: MONDO

Reprezentacija Ukrajine nije tokom priprema izgledala kao ozbiljna košarkaška ekipa, ali joj na Evropskom prvenstvu, za sada, sve ide od ruke.

Selektor Majk Fratelo očigledno je dobro tempirao formu, a njegovi izabranici maksimalno su iskoristili šansu u objektivno najslabijoj grupi Eurobasketa.

Već poslije drugog kola izdvojili su se kao jedini neporaženi, da bi u petak nastavili pobjedničkom stazom u meču protiv Njemačke - 88:83 (15:16, 24:14, 25:27, 24:26).

Ukrajina je popravila skor na 3-0 i osigurala prolaz u narednu fazu, čak i ako u preostala dva kola izgubi od Francuske i Velike Britanije.

Serhij Gladir (25 poena) "zatrpao" je koš Nijemaca. Do sada mu je prosjek 17,7 poena po utakmici. Naturalizovani Puh Džeter nanizao je 19 poena, pet skokova i šest asistencija, a Kiril Natjaško 16 poena.

Najbolji u poraženom sastavu bio je trio Hajko Šafarcik (22p, 4sk, 11as), Robin Bencing (18p, 5sk), Nils Gifi (16p).

Dakle, ako reprezentacija Srbije poslije startnih 2-0 uradi dobar posao u svojoj grupi i ode dalje, u Ljubljani će joj jedan od tri rivala iz A grupe biti - Ukrajina.

Izrael (skor 0-2, povrijeđeni centar Aleks Tajs otpisan za naredne mečeve) se nalazi veoma blizu eliminacije, a za drugu i treću "kartu" ka glavnom gradu Slovenije bore se Francuzi (1-1), Belgijanci (1-1), Nijemci (1-2) i Britanci (1-1).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC