• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Izgubili smo u prvoj četvrtini

"Ništa od dogovorene postavke meča nije urađeno. Zasluženo smo poraženi", konstatovao selektor "orlova" poslije prvog neuspjeha na EP u Sloveniji.

 Ivković: Izgubili smo u prvoj četvrtini Izvor: MONDO

Reprezentativci Srbije poraženi su i opomenuti u trećem kolu Eurobasketa. Nakon pobjeda nad Litvanijom i Bosnom i Hercegovinom, izgubili su od Makedonije.

"Orlovi" su do početka do kraja meča jurili prednost protivnika. U jednom momentu bili su i na rubu žestokog poraza, ali su uspjeli da na kraju ublaže neuspjeh, koliko – toliko: 75:89.

Selektor Dušan Ivković konstatovao je poslije utakmice da je pobjednik bio poznat već po završetku uvodne dionice. Makedonci su za deset minuta postigli 29 poena, Srbi 17.

"Manje-više, izgubili smo u prvoj četvrtini. Svi ostali pokušaji bili su ispod očekivanja, čak i na kraju. Pokušao sam da probam da razbudim igrače, rekao sam im da zbog eventualnog stvaranja kruga ne smijemo da izgubimo 20 razlike. To je bio očajnički pokušaj, ne kontrolisana i organizovana igra", konstatovao je on u razgovoru sa novinarima iz Srbije.

Srpski tim imaće još vremena i prilika da nadoknadi izgubljeno. To smatra i Ivković.

"Ako su ovo osjetili Francuzi protiv Nijemaca, pa nije strašno i da izgubiš utakmicu od ovako iskusnog makedonskog tima".

"Nismo potcijenili Makedonce"

"Nismo ih potcijenili. Makedonski tim je bio dotjeran uza zid, bili su pod pritiskom, svjesni da bi porazom bili 'u autu'. Karakteriše ih timska igra i uigranost i iskustvo je presudilo. Nema govora o potcjenjivanju. Psihološli nismo izdržali. Sve reakcije dolaze iz glave".

Poraz je nekoliko puta nazvao "apsolutno zasluženim". Objasnio je da ništa od dogovorenog uoči meča nije izvedeno na terenu.

"Tim je apsolutno bio bez osnovne reakcije. Osnovna postavka bila je takva da u igri 'pet na pet' nemamo mnogo šansi. Osnovni zadatak bio nam je da zaustavimo njihovu tranziciju, prije svega Mekejleba... Međutim, odigrali smo ispod bilo kakvog ritma".

"Njihova odbrana bila je apsolutno pripremljena, nismo imali poene iz kontranapada, nismo znali kako da podignemo ritam utakmice na znatno viši nivo, kako bi naše šanse bile veće, kao u prvim utakmicama", dodao je selektor.

Ivković je i u najavi meča isticao da bi brza igra mogla da bude velika šansa Srbije u duelu sa iskusnijim rivalom. Nažalost, ostala je neiskorišćena.

"Nismo igrali tako da stvorimo šansu za pobjedu. Nismo imali apsolutno nikakvu šansu. Moramo da iz ovoga izvučemo pouke. Imamo jedan dan odmora, imamo i nešto povreda, Stefan Marković je zatražio izmjenu, u toj svojoj želji... Vidjećemo šta će uraditi naši terapeuti i ljekari u pripremi tima".

Na kraju razgovora, ocijenio je da bi plasman u drugu rundu nakon preostala dva kola bio veliki uspjeh za njegovu ekipu.

"Pokazalo se da priče da bismo mogli da prođemo sa četiri osvojena boda nisu bile realne. Ako izvučemo pouke moguće je da završimo kao prvi u grupi, da prođemo sa dva ili ne znam koliko bodova. U drugom slučaju možemo da imamo problem i sa kvalifikovanjem. Veoma je važno da dobro reagujemo".

O narednom rivalu svog tima - reprezentaciji Letonije, nije htio da govori.

"Igrali smo već sa njima i dokazali su da su opasan tim. Izuzetno ih poštujem, kvalitetni su...", podvukao je selektor i odložio priču o sljedećoj utakmici za neku drugu priliku.

(Izvještač MONDA iz Slovenije Mladen Šolak)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC