• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bodiroga za MONDO: Ne pritiskajmo igrače

Bolno se obistinilo predviđanje potpredsednika Saveza, da će duel sa Makedonijom biti težak za Srbiju.

 Bodiroga za MONDO: Ne pritiskajmo igrače Izvor: MONDO

Potpredsjednik KSS Dejan Bodiroga još jednom je u četvrtak uveče pokazao svoje veliko košarkaško znanje i iskustvo.

Dok su mnogi očekivali pobjedu Srba nad "starim i umornim" Makedoncima, on je opominjao da "orlovi" neće imati lak posao.

"Optimista sam i vjerujem u momke. Zaslužuju podršku i pohvale, ali nema euforije. Evropsko je prvenstvo. Iako neki ne očekuju težak meč sa Makedonijom, ja to očekujem. Svaki dan i svaki meč su novi izazovi", izjavio je za MONDO u petak u oko 20.30 časova.

Nažalost, težak meč za "orlove" se i dogodio, pola sata nakon toga. Izgubili su prvi put na Eurobasketu, a kapiten Nenad Krstić konstatovao je poslije utakmice da ekipa "jeste malo poletjela".

Svaki dio citirane Bodirogine bio je tačan. Sreli smo ga i poslije utakmice, kada je u društvu Dragana Tarlaća išao ka svlačionici reprezentativaca Srbije.

"Kao što sam i rekao, dogodila se teška i tvrda utakmica. Makedonija je dobila zasluženo. Od početka su imali veliku želju i energiju. Trebalo nam je vremena da uđemo u meč i to smo uradili tek nakon slabije igre u prvom dijelu", ocijenio je on.

Bivši kapiten reprezentacije podsjetio je da je u žestokom ritmu takmičenja u Sloveniji važan svaki dan. Prema njegovom mišljenju, u takvoj situaciji nema mjesta za kalkulacije.

Igrače koji su tokom njegove karijere nastupali na kontinentalnim prvenstvima ne želi da poredi sa aktuelnim košarkašiima.

"Nezahvalno je to raditi. Ne bih da upoređujem, a i teško je. Tada je bilo mnogo asova, ali evidentno je da se košarka konstantno mijenja i nezahvalno je praviti poređenja".

"Ne smijemo da dozvolimo sebi da kalkulišemo. Jedino i isključivo sa maksimalnim pristupom možemo da se nadamo nečemu. Imamo kvalitet, motivaciju, igrači su željni dokazivanja, dostojanstveno nose dres, vidi se da uživaju u igri, da se uvijek trude da pokažu energiju, ali mislim da samo kroz veliku borbu mogu da pokažu sve što znaju".

Kvalitete Letonaca, narednih rivala "orlova", poznaje veoma dobro. Ekipa Dušana Ivkovića odigraće u nedelju izuzetno važan meč protiv "atipičnog tima", prema Bodiroginom mišljenju.

"Ako ih potcijeniš - kazniće te. To smo i osjetili na turniru u Celju, gdje smo sa njima igrali egal utakmicu. Svi šutiraju za tri poena, svi igraju snažno... Nema lake utakmice i, kao što sam rekao na početku razgovora, u svaki meč mora da se uđe sa mnogo snage, žestine i energije".

Dobro upoznat sa nezahvalnim teretom koji donose pobjede, uputio je upozorenje i navijačima i cjelokupnoj javnosti: "Ne otežavajmo posao igračima!".

"Momci zaslužuju podršku i to smo rekli i prije nego što smo krenuli. Dok prvenstvo u Sloveniji bude odmicalo, mislim da će navijači dolaziti u sve većem broju, ali ovim igračima nije potrebna euforija. Ona lako može da stvori opterećenje. Pustimo ih da igraju rasterećeno i da pokažu sav kvalitet koji imaju", podvukao je Bodiroga.

Duel sa Makedonijom dokazao je da bi njegov savet trebalo poslušati.

(Izvještač MONDA iz Slovenije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC