• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kokoškov: Pretvaramo hendikep u prednost

Srpski trener nada se da sa reprezentacijom Gruzije još jednom može da prebrodi prvu fazu Eurobasketa.

 Kokoškov: Pretvaramo hendikep u prednost Izvor: MONDO

Igor Kokoškov, dugogodišnji asistent u NBA ligi, na drugom uzastopnom šampionatu Evrope učestvuje kao selektor Gruzije.

Prije dvije godine u Litvaniji je uspio da odvede ekipu među 12 najboljih, nadmašivši Bugarsku, Ukrajinu i Belgiju.

Tada je od favorita u grupi imao Rusiju i Sloveniju, sada ima Španiju i Sloveniju, ali je ostatak grupe sa Hrvatskom, Poljskom i Češkom zasigurno kvalitetniji nego 2011.

Gruzija je u prvom kolu iznenadila Poljsku, a malo je nedostajalo da sruši i Hrvate. Ante Tomić dao je pobjedonosni koš devet sekundi prije kraja, dok Cincadze na drugoj strani nije uspio da poentira iz solo akcije...

"Jasno nam je da smo autsajderi i da nas drugi timovi tako vide. Mi, u osnovi, prihvatamo tu ulogu i pokušavamo da svoj hendikep pretvorimo u prednost. Na kraju krajeva, košarka je vrlo konkretan sport. Moraš da izađeš na parket i igraš. Nikad ne pripremam ekipu na poraz. Čak i ako nam je protivnik Španija, činimo sve da dobijemo utakmicu", rekao je Kokoškov u razgovoru za zvanični sajt FIBA Evrope.

Gruziju u subotu uveče očekuje meč sa Slovenijom.

"U prvom kolu su se Slovenci jedva izborili sa pritiskom, ali pobjeda nad Španijom će im vjerovatno dati krila. Poslije toga igramo protiv Češke, ekstremno talentovanog i atletski nadarenog tima. Naša rotacija nije baš 'duboka', ali zbog napornog rasporeda ću morati da se malo više okrenem igračima sa klupe".

Kokoškov ne može da računa na dvojicu visokih igrača iz NBA lige, Pačuliju i Šengeliju, što je njegovom timu dalo potpuno drugačiji izgled.

"Ranije smo bili visoka, snažna ekipa, sa jakom unutrašnjom igrom i mnogo postignutih poena iz reketa. Sada se više oslanjamo na kontranapade, prodore, više igramo 'pik end rol'... I dalje znamo da spustimo loptu na niski post, ali to više nije naša prva opcija", objasnio je Kokoškov.

"Nemamo izbora, osim da igramo kolektivno i na maksimumu energije. Možda nemamo toliko talenta kao druge ekipe, ali drugarstvo i zajedništvo su naši veliki aduti. Na ovom nivou takmičenja nije dovoljno igrati dobro, moraš da iscjediš posljednji atom snage".(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC