• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tiho napustio Partizan, pa zablistao na EP

Nemanja Gordić odigrao perfektno u pobjedi BiH nad Crnom Gorom.

 Tiho napustio Partizan, pa zablistao na EP Izvor: MONDO

Zahvaljujući izuzetnoj partiji Nemanje Gordića (25, 193cm), reprezentacija BiH nije jedina u Grupi B Eurobasketa bez pobjede.

Kombo bek stupio je na scenu osam minuta prije kraja meča trećeg kola, pri vođstvu Crne Gore 61:49. Predvodio je Teletovića, Šutala, Đedovića, Kikanovića i saigrače do pobjede sa 17 poena, četiri asistencije i šest skokova.

Pogađao je, krao lopte, asistirao... Čak i zakucao!

"Znali smo da postoji kvalitet u našem timu, to smo vidjeli mnogo puta. U prva dva kola smo pretrpili poraze iz jednostavnog razloga - nismo igrali dobro. Dogovorili smo se u svlačionici da protiv Crne Gore odigramo iz sve snage i pokažemo sve što znamo", rekao je Gordić u petak.

Zahvaljujući njegovim bravurama, ekipa Aleksandra Petrovića još ima šansu da se plasira u narednu rundu Evropskog prvenstva u Sloveniji. Bosanci su na početku vezali dva poraza i doveli sebe u neprijatnu situaciju.

"Mnogi od nas su bili nervozni zbog svega toga. Crna Gora ima dobar tim, ali smo u drugom poluvremenu pobijedili. Imali smo i sreće, koju smo zaslužili", dodao je on.

Odličnom partijom skrenuo je na sebe pažnju javnosti. Prethodnih mjeseci malo se znalo gdje boravi i šta radi. Partizan je, nakon završetka prethodne sezone, napustio prilično tiho.

Posljednji put je govorio za naš portal u svlačionici hale Pionir, nakon pobjede tima iz Humske nad Crvenom zvezdom Telekom u finalu domaćeg plej-ofa.

"Nije ni bilo potrebe da se to završi drugačije, uz neku pompu ili slično. Taj period u Partizanu i Beogradu bio mi je zaista lijep. Nadam se da će oni nastaviti kao i do sada, samo bez mene", izjavio je Gordić za MONDO u Jesenicama.

Period poslije selidbe iz glavnog grada Srbije iskoristio je za odmor.

"Najprije sam se dobro odmorio i osvježio, pa se priključio reprezentaciji. To mi je ovog ljeta bio prioritet", dodao je on.

Podvukao je da mu je novi angažman sada u drugom planu.

"Zaista trenutno najviše razmišljam o reprezentaciji i tome sam se maksimalno posvetio", dodao je.

I njega i saigrače iz reprezentacije BiH narednih dana očekuju veliki izazovi. Uostalom, kao i sve učesnike Grupe B Evropskog prvenstva.

Petrovićevi izabranici igraće u nedelju protiv Makedonije (14.30), a u ponedeljak protiv Litvanije (17.45). Nije potrebno napominjati da su Bosni i Hercegovini potrebne pobjede.

"Mnogo se priča o tome, ali mislim da smo dobar tim. Takvi smo, nikome nećemo unaprijed priznati da je bio bolji. Imamo kvalitet da se nosimo sa svima. Eurobasket je specifično takmičenje, igra se sve u pet, šest dana i mnogo toga zavisi bukvalno od svake lopte".

O šansama Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu misli isto što i njegov kapiten Mirza Teletović. Ukratko, ima vjeru, ali ne želi da se razmeće "velikim" riječima.

"Možda zvuči kao fraza, ali stvarno nemamo vremena da razmišljamo mnogo unaprijed. Mislimo samo o sljedećem satu, danu... Naravno, mislim da imamo kvalitet da ostvarimo značajan rezultat".

U gunguli oko hotela u Kranjskoj Gori lako pronalazi mir nakon utakmica.

"Ovde smo već boravili 15 dana na pripremama. Malo je možda monotono, ali tako je i najbolje", dodao je Gordić pred hotelom "Kompas", u kojem će u subotu sve ekipe B grupe pokušati da skupe snagu za odlučujuća dva dana prve faze Eurobasketa.

(Izvještač MONDA iz Slovenije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC