• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zadatak je jednostavan - pobijediti Letoniju!

Zakomplikovala se borba za plasman dalje iz B grupe Eurobasketa. Šta Srbija mora da uradi? Da trijumfuje u nedelju.

 Zadatak je jednostavan - pobijediti Letoniju! Izvor: MONDO

Skor od dvije pobjede i jednog poraza omogućio je "orlovima" da sami odlučuju o svom plasmanu u drugu fazu Evropskog prvenstva.

Izabranici Dušana Ivkovića savladali su Litvaniju, pa Bosnu i Hercegovinu, prije poraza od Makedonije u petak. I selektor je nakon tog meča konstatovao da se ne bi trebalo previše i predugo opterećivati neuspjehom.

"Ako su ovo osjetili Francuzi protiv Nijemaca, pa nije strašno i da izgubiš utakmicu od ovako iskusnog makedonskog tima", izjavio je Ivković pred srpskim novinarima i sa dvije crte podvukao:

"Još se samo mi pitamo".

Zadatak njegovog tima i sada je jednostavan - pobijediti Letoniju, a možda i Crnu Goru (ne mora da bude neophodno).

Time bi borba za prolaz bila uspješno okončana, a izvjesno bismo u drugu fazu odnijeli i "nešto" bodova, zavisno od toga koje još dvije selekcije nam se pridruže. Naravno da nam ne bi odgovaralo da jedna od njih bude Makedonija.

Tabela B grupe poslije tri kola izgleda ovako: Litvanija 2-1 (koš razlika +9), Letonija 2-1 (+4), Srbija 2-1 (+3), Makedonija 1-2, Crna Gora 1-2, Bosna i Hercegovina 1-2.

Ko s kim igra do kraja?

NEDELJA: BiH - Makedonija 14.30, Srbija - Letonija 17.45, Litvanija - Crna Gora 21.00.

PONEDELJAK: Letonija - Makedonija 14.30, Litvanija - BiH 17.45, Srbija - Crna Gora 21.00.

U drugu fazu otići će tri prvoplasirana tima, a pri konačnom određivanju plasmana primarno će se računati međusobni skor.

"Orlovi" mogu da obezbijede mir pred posljednje kolo, ako savladaju Letonce, a onda i Litvanija pobijedi Crnu Goru.

Nasuprot tome, drugi uzastopni poraz Krstića i drugova značio bi da je Letonija nadomak prolaza, a obradovali bi se i Litvanci, kojima bi se otvorio put ka osvajanju prvog mjesta u duelima sa Crnom Gorom i Bosnom i Hercegovinom.

Kao što je nama u interesu da dalje ne odu Makedonci, tako i Litvanija "navija" za ispadanje Srbije, jer bi onda mogla da prenese dvije pobjede u borbu za četvrtfinale.

Crna Gora i BiH, poput Makedonije, dočekuju posljednja dva kola sa većim brojem poraza od pobjeda, ali i sa nadom da bi mogli da pomrse račune favoritima i eventualno se proguraju u gornji dio tabele.

Lavirint kombinacija krije mnogo krivina, u kojima bismo se sigurno izgubili previše računajući, tri dana prije kraja prve faze. Prioritet je poznat i jasno označen - pobijediti Letoniju i izbjeći nepotrebno "druženje" sa digitronom i olovkom.

U tom slučaju, samo bismo razmišljali o broju prenijetih bodova u Ljubljanu, gdje će se od 11. septembra timovi iz grupe B ukrstiti sa onima iz grupe A. Njena trenutna tabela izgleda ovako: Ukrajina 3-0, Francuska 2-1, Belgija 2-1, Njemačka 1-2, Velika Britanija 1-2, Izrael 0-3.

(Izvještač MONDA iz Slovenije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC