• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLOVI": Ima pritiska, nema straha

Selektor Dušan Ivković i bek Nemanja Nedović sigurni da će reprezentacija Srbije znati da reaguje na poraz i da će se "podići" pred važan meč.

 "ORLOVI": Ima pritiska, nema straha Izvor: MONDO

"Sami smo zakomplikovali, sami ćemo pojednostaviti situaciju", jasna je poruka iz tabora "orlova" pred meč sa Letonijom u nedelju (17.45).

Računica je jednostavna, reprezentacija Srbije moraće da pobijedi ako želi da prije ponedjeljka obezbijedi plasman u drugu fazu i tako stvori sebi situaciju i da odnese bodove u Ljubljanu.

Selektor Dušan Ivković rekao je u razgovoru sa novinarima u Kranjskoj Gori da su svi igrači spremni, uključujući i Stefana Markovića, koji je preskočio trening u subotu uveče.

"Ostavili smo prijepodne bez treninga i bilo je dovoljno vremena da se tim oporavi. Zdravstveni bilten je povoljan jer Stefan Marković nema nikakvu ozbiljniju povredu. On je rano jutros išao u Ježice i tu je definisano da nema nikakvu tešku povredu. Danas neće trenirati i to je za nas veliki problem", izjavio je Ivković.

U svlačionici nema straha od značaja narednog izazova.

"Da mi je neko ponudio dve pobjede iz tri meča, sigurno je da bih to vrlo rado prihvatio. Međutim, nema razloga za strah. Trebalo bi da se vratimo svojoj igri i ne smijemo da pričamo o strahu. Svako ko ima definisanu ulogu moraće da je odigra i to je to".

Selektor je istakao Nikolu Kalinića kao jednog od igrača koji bi u nedjelju trebalo da ostvare svoje zadatke. Za razliku od prethodnih utakmica.

"Debitant Kalinić je u pripremnom period imao tri skoka u napadu, a na ovom turniru nema nijedan jedini. Ako svako uradi ono što može da uradi, ponovo ćemo biti taj tim. Nema straha. Svako bi trebalo da se vrati svojoj ulozi. Ovaj tim postoji samo dva mjeseca, sa tri igrača koji su igrali zajedno, ostali nisu nikada. Optimista sam", dodao je Ivković.

"Roviti" Nemanja Nedović danima prima injekcije zbog bolova, ali se osjeća spremnim da zaigra.

"Sami smo zakomplikovali stvari, ali još držimo sudbinu u svojim rukama. Kako smo zaboravili prve dve pobjede, tako smo i ove dve utakmice. Kako smo se večeras spremili, tako ćemo i za sutra i idemo na pobjedu", izjavio je bek reprezentacije.

Narednog rivala dobro poznaje, kao i činjenicu da su Frejmanis, Bertans i saigrači ostvarili dve pobjede na početku Evropskog prvenstva.

"Znamo koje su njihove glavne snage, znamo gdje vrebaju opasnosti, ali kao što sam i rekao, ne možemo da odustanemo od svog koncepta i moramo da uđemo sa više energije. Ne smijemo da dozvolimo da nam nametnu svoj ritam", konstatovao je Nedović.

Nakon uvodnih mečeva, mnogi su "orlovima" unaprijed dodijelili ulogu favorita za zauzimanje prve pozicije u Grupi B. U petak nisu idržali teret brzo povećanih očekivanja.

"Ima pritiska, od početka, nismo mi došli samo da učestvujemo, već i da pobjeđujemo. Sigurno da je utakmica protiv Letonije dobila na značaju poslije sinoćneg poraza. Takav je sport i siguran sam da ćemo pobijediti".

Na terenu se ne žali na bolove, koji ga muče prethodnih dana.

"Imam problem sa zglobom i ujutru je bolno, uveče prođe. Primam injekcije i biće sve u redu", objasnio je Nedović.

Srbija i Letonija odigraće meč 5. kola Eurobasketa u nedjelju, od 17.45 časova.

(Izvještač MONDA iz Slovenije Mladen Šolak)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC