• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Radnički pobjeđuje u pripremnom periodu

Košarkaši Radničkog nadigrali su mađarski Solnok rezultatom 84:78, čime su se domogli finala turnira "Trofej grada Novog Sada".

 I Radnički pobjeđuje u pripremnom periodu Izvor: MONDO

U borbi za prvi trofej u predsezoni suprotstaviće im se pobjednik iz duela Meridijane iz Novog Sada i Budućnosti iz Podgorice.

Prvа četvrtina protekla je u pojačanom šuterskom raspoloženju sa obje strane. Mađari su bili uspješniji tek za poen, pa su ovu dionicu osvojili minimalnim rezultatom 28:27. Najbolji utisak u redovima ABA ligaša iz Šumadije ostavio je mladi Janković. On je zabilježio šest poena i tri skoka, a nastupio je prvi put kao starter u dresu Radničkog.

U narednih deset zakazao je "pucački stroj" Šumadinaca, ubeležili su tek 11 poena, a primili sedam više. Rješenja u napadu koja su primenjivali igrači Radničkog nisu dala željeni učinak. Iako je u ovom periodu dao deset poena manje nego u prvom, Solnok je riješio prvo poluvrijeme u svoju korist 46:38.

U nastavku ovog duela, Radnički mijenja odnos prema igri, a tako i preokreće odnos snaga na parketu. Pojačana je odbrana, a realizacija je popravljena, pa je prepolovljen rezultatski zaostatak. Radnički osvaja treći period 19:15, čime se primakao na 57:61, pred odlučujućih deset minuta.

Završna dionica donosi prvo, ali odlučujuće vođstvo izabranika Miroslava Mute Nikolića. Furioznom serijom 9:0 u dva i po minuta ove četvrtine, dolaze do prednosti 66:61, čime su utrli put ka finalu. Solnok je posljednji put primakao na jedan posjed lopte pri rezultatu 70:67. Međutim, Šumadinci opet pojačavaju odbranu, dok na suparničkoj polovini Janković osvaja lopte, a trio Lešić-Marinović-Mlađan rešeta koš (svi su ubeležili po trojku u završnici), čime je riješeno pitanje prvog finaliste turnira.

Ove dve ekipe su se sastale do sada dva puta, tokom prošle sezone ABA lige, a u oba navrata je pobijedio predstavnik Srbije. Radnički je na svom terenu slavio 97:72, a na gostujućem 66:78.

"Loše smo startovali, a slabijom odbranom i skokom u odbrani primili smo čak 28 poena u prvoj četvrtini. Poslije se razlika i uvećala, bili smo u zaostatku od osam poena poslije 20 minuta. Međutim, nakon predaha u svlačionici promijenili smo odnos prema igri što nam je donijelo zasluženu pobjedu. Proradila je ona košarkaška drskost, sabrali smo se kao ekipa. Nikome nije godio podređen položaj u koji smo zapali svojim pristupom u prvom poluvremenu. Svjesni smo bili svog kvaliteta, ali je to moralo da se dokaže na terenu. Drago mi je da smo uspjeli u tome", rekao je Sava Lešić.

Finale je u 19.30.

RADNIČKI: Marinović 16 (tri trojke), Lešić 17, Cvetinović 4, Jović 6, Stevanović, Jevtović 8, Janković 6, Mlađan 15 (četiri trojke), Dimić 9, Bunić 3

SOLNOK: Simon 7, Horvat 7, Keler 9, Vojvoda 18, Marković 3, Rakić 3, Voren 2, Bader 8, Ivošević 3, Oliver 10, Lorant 8

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC