• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dašić: Htio sam na teren, Savez: Nisi!

Odstranjeni reprezentativac Crne Gore saopštio da je "samo tražio da igra protiv Letonije". Savez tvrdi da nije htio na teren u drugom poluvremenu.

 Dašić: Htio sam na teren, Savez: Nisi! Izvor: MONDO

Vladimir Dašić, problematični reprezentativac Crne Gore, udaljen je u petak iz tabora svoje selekcije u Sloveniji.

Trener Luka Pavićević nije htio da na konferenciji govori o razlozima, ali je u zvaničnom saopštenju navedeno da je uzrok te odluke bila nedisciplina košarkaša tokom utakmice sa Letonijom.

Dašić je u subotu reagovao izjavom, dostavljenoj agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, pogriješio je samo u tome što je tokom utakmice "tražio koji minut više, da uđe u borbu za pobjedu".

"Za mene je značilo kontra, jer sam naišao na nerazumijevanje. Braneći boje svoje zemlje, ne samo tu, nego na svim kontinentima, ponosan sam i nisam zaslužio takav odgovor", rekao je on.

Dašić je poručio da je imao veliku čast da bude na spisku reprezentativaca za Eurobasket i istakao da je bio na visini zadatka, uprkos "teškom zdravstvenom stanju", u kojem je bio posljednjih mjesec dana.

On je optužio Savez da je "tražio od njega nemoguće u datim momentima", iako je bio upućen sa činjenicom da mu je zdravlje bilo narušeno.

Nije htio da komentariše "članove stručnog štaba", ali je naveo da je sa njima proveo pola radnog vijeka i da su za to vrijeme stigli da se upoznaju. Na kraju je saigračima poželio uspjeh i osvajanje neke od medalja.

"Osjećaću da sam i ja dio tog uspjeha, do kraja života", konstatovao je on.

Nedugo potom, oglasio se i Košarkaški savez Crne Gore zvaničnim saopštenjem, kojim je precizirano da Dašić nije htio da zaigra u drugom poluvremenu meča 2. kola.

"Ističemo da je njegovo udaljavanje iznuđeno odbijanjem da nastupi za nacionalni tim prije početka drugog poluvremena utakmice sa Letonijom. Dašić, kao potpuno fizički spreman igrač, bez adekvatnog objašnjenja, na zagrijavanju između dva poluvremena saopštio je svoju odluku pomoćnom treneru Zvezdanu Mitroviću, istakavši da na njega ne može da se računa u drugom poluvremenu utakmice, koja je u velikoj mjeri odlučivala o prolasku Crne Gore u drugu rundu".

Savez je podsjetio da je Dašić napravio isti prestup i na Evropskom prvenstvu 2011. godine, u Litvaniji, na posljednjem meču Crne Gore, protiv Finske.

"Shodno tome, donijeli smo odluku da ga odstranimo iz reprezentacije, kako bismo sačuvali jedinstvo nacionalnog tima i integritet reprezentacije Crne Gore".

U odgovoru na tvrdnje igrača da mu je zdravlje bilo urušeno, Savez je precizirao da ekipu nikada nije pratio "stručniji i veći medicinski tim" i uvjerio da ni u jednom trenutku nije zanemaren ni najmanji zdravstveni problem bilo kojeg igrača.

"Cijelo rukovodstvo reprezentacije, sa stručnim i medicinskim štabom našeg tima, žali zbog neophodnosti donošenja ovako teške odluke, posebno u jeku održavanja velikog takmičenja kakvo je Evropsko prvenstvo", piše na kraju saopštenja KSCG.

Dašić je najavio da se više neće oglašavati tim povodom, a njegovi bivši saigrači moraće da što prije zaborave tu neprijatnu epizodu i spreme se za još jedan izuzetno važan meč na Eurobasketu.

U nedjelju, od 21.00 čas igraju protiv Litvanaca i moraće da ostvare pobedu, nakon dva poraza i jednog trijumfa.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC