• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: BiH kao Feniks!

Bosanci pobedili Makedonce 62:54 i ostali u trci za drugu fazu!

 EP: BiH kao Feniks! Izvor: MONDO

Rezultate utakmica košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine potpuno je nemoguće predvidjeti.

Izabranici Aleksandra Petrovića ni ne bježe od činjenice da su u stanju da izgube od svakog i da svakog pobijede.

Evropsko prvenstvo su počeli uzastopnim porazima od Letonije i Srbije, da bi potom savladali Crnu Goru, pa tim koji je u petak potpuno nadigrao "orlove":

BOSNA I HERCEGOVINA – MAKEDONIJA 62:54 (16:15, 13:13, 12:17, 21:9)!


Serijom 10:0 u posljednjih pet minuta, Petrovićev tim je bez selektora na klupi (isključen zbog prigovora) "prelomio" utakmicu i ostvario značajan trijumf u borbi za plasman u drugu fazu!

Selekcija BiH dočekaće posljednje kolo sa skorom 2-2 i povećanim šansama za plasman. U ponedjeljak će igrati protiv Litvanije, od 17.45.

Poražene Makedonce će ta utakmica i te kako interesovati! Sa jednom pobjedom u četiri kola moraće da iščekuju pobjede Srbije i Litvanije u preostale dve utakmice i da sami pobijede Letoniju, sa bar 10 poena prednosti.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Mirza Teletović. Ubacio je 22 poena (4/8 za tri), uz sedam skokova. Ispratio ga je Nihad Đedović (20, 7 sk), a važne poene je u završnici postigao i Elmedin Kikanović.

Nekadašnji krilni centar Crvene zvezde pogodio je šest poena u uzbudljivoj završnici (od svojih 8 ukupno) i uhvatio četiri lopte pod koševima (od ukupno osam).

Poražena ekipa odigrala je važan meč sa primjetno manje energije nego prethodne, iako su joj arbitri nekoliko puta očigledno pomogli.

Lišeni pomoći povrijeđenog Gjorgija Čekovskog, Makedonci su imali igrača manje u rotaciji pod obručima, pa je kapiten Pero Antić odigrao praktično cijeli meč (38,37 minuta). Postigao je 17 poena, uz sedam skokova.

Makedonce nije služio šut kao do sada. Iz 25 pokušaja pogodili su samo tri trojke!

BIH: Pašalić, Mašić, Stipanović 2, Šutalo 2, Rajt 3 (12 sk), Bavčić, Gordić 5, Kikanović 8 (8 sk), Teletović 22 (7 sk), Peršić, Đedović 20 (7 sk, 6 as), Sinanović.

MAKEDONIJA: Kostovski, Ilievski 8 (5 sk), Sokolov, Mekejleb 19, V. Stojanovski 2, D. Stojanovski 2, Brčkov, Gečevski 4, Antić 17 (7 sk), Đurovski, Samardžiski 2.

(Izvještač MONDA iz Slovenije Mladen Šolak)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC