• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nataša je dobro, hrabro se držala

Konzul Srbije u Budimpešti izjavila da je teško povrijeđena košarkašica Nataša Kovačević bila svjesna težine povrede i dosta hrabro se držala.

 Nataša je dobro, hrabro se držala Izvor: MONDO

Konzul Srbije u Budimpešti Jelena Cvijanović izjavila je u nedjelju da je srpska reprezentativka Nataša Kovačević u stabilnom stanju i da u bolnici treba da je posjeti ministar sporta Vanja Udovičić.

Kovačevićeva, košarkašica mađarskog Đera, u subotu je teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći i lekari su morali da joj amputiraju nogu.

"Nataša nije u životnoj opasnosti i u stabilnom je stanju. Narednih nekoliko dana bi trebalo da se odmara u bolnici, a potom bi mogla da bude prebačena na liječenje u Srbiju, ali odluku o tome gdje će se liječiti donijeće njena porodica", rekla je Cvijanović.

Ona je dodala da je prethodne večeri posjetila u bolnici Kovačevićevu i razgovarala s njom, njenim ocem i ljekarom koji ju je operisao.

Nataša je, prema njenim riječima, bila svjesna, sjećala se cijele nesreće i dosta se hrabro držala.

Košarkašice Đera putovale su u Šopron na pripremnu utakmicu, a nesreća se dogodila kada je vozač autobusa skrenuo s puta kako bi izbjegao direktan sudar sa automobilom koji je ušao u suprotnu traku. U udesu su poginuli menadžer tima Peter Tapodi i trener Fuzi Akos, a druga srpska košarkašica, Milica Ivanović, lakše je povrijeđena i nije bilo potrebe da bude zadržana u bolnici.

Cvijanović je rekla da je Kovačevićeva s mjesta nesreće prebačena veoma brzo u bolnicu helikopterom, tako da problem nije bio vremenski faktor, već, kako je objasnio ljekar koji ju je operisao, sama težina povreda.

"Ljekar mi je rekao da su povrede bile jako teške i da nisu mogli ništa drugo da urade, osim da joj amputiraju nogu", kazala je ona.

Ministar sporta i omladine u vladi Srbije Vanja Udovičić posjetio je povrijeđenu košarkašicu i izjavio da će država učiniti sve kako bi joj pomogla.

"Ovo je velika tragedija, prije svega za Natašu, kojoj je amputirana noga i njenu porodicu. Pred njom je sada težak period oporavka, ali nadam se da će uspjeti da se izbori i oporavi. Uradićemo sve što možemo da pomognemo njoj i njenoj porodici da pravaziđu ovu veliku tragediju. To je najmanje što možemo i moramo da uradimo. Predstavnici ministarstva sporta, spoljnih poslova i Košarkaškog saveza Srbije uključeni su i zajedno rade na svemu", rekao je Udovičić.

Udovičić je u Đeru obišao je i drugu srpsku košarkašicu u mađarskom klubu Milicu Ivanović koja je lakše povrijeđena u udesu.

"Ivanovićeva ne samo da je veliki sportista, već se pokazala i kao veliki čovjek. Iako povrijeđena pokazala je veliku hrabrost i pribranost, jer je odmah nakon udesa prva krenula da izvlači ljude iz prevrnutog autobusa i pomaže povrijeđenima", istakao je Udovičić.

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstić izjavio je da su "orlovi" pobjedu protiv Letonije na Eurobasketu u Sloveniji posvetili Nataši Kovačević.

"Trijumf protiv Letonije posvećujemo našoj povrijeđenoj koleginici Nataši Kovačević. Svi smo pogođeni tom tragedijom i svima nam je tokom meča bila u mislima", rekao je Nrenad Krstić za RTS poslije meča u Jesenicama, koji je počeo minutom ćutanja za nastradale u nesreći u Đeru.

Nataša Kovačević je rođena 1994. godine, prošla je sve reprezentativne selekcije, a ovog ljeta učestvovala je na Evropskom prvenstvu mladih u Turskoj, kao i prvenstvu svijeta za juniorke u Litvaniji.

Prije Đera igrala je za Partizan, Voždovac i Crvenu zvezdu.

(MONDO/Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC