• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duda: Nisam trenirao igrača kao što je Krstić

Iako izbjegava da govori o pojedinačom učinku reprezentativaca, selektor "orlova" u nedjelju je morao da istakne partiju i trud kapitena.

 Duda: Nisam trenirao igrača kao što je Krstić Izvor: MONDO

u razgovoru sa inostranim i sa novinarima iz Srbije, Dušan Ivković govorio je u nedjelju uveče o Nenadu Krstiću.

Suočen sa teškom situacijom u drugom poluvremenu meča sa Letonijom, selektor je morao da iskusnog centra drži na parketu 34 minuta, neplanirano dugo.

Njegov mladi tim nije uspjevao da "prelomi" utakmicu. Štaviše, iskusniji rival na kraju je veoma ozbiljno smanjio zaostatak i dugo bio u situaciji da iz jednog ili dva napada preuzme vođstvo.

"Krenuli smo snažno, možda smo ih i iznenadili. Ne volim rana vođstva i veliku razliku. Pojavila se potom neka dječija sebičnost igrača, dali smo poslije toga samo deset poena... Što kaže moj pomoćnik Kesar - da li je moguće da su letonski igrači toliko namazaniji od nas? Mi smo nekad bili perjanica ovog sporta, imali smo hrabre igrače...", izjavio je Ivković i konstatovao:

"E, zato sam morao da držim Krstića 34 minuta".

Kapiten Srbije bio je najbolji igrač utakmice. Postigao je 25 poena, uz pet skokova.

"Nisam trenirao igrača da je imao toliki učinak, za toliku minutažu kao na ovoj utakmici... Možda nikad", podvukao je Ivković.

Pored lakših povreda Stefana Markovića i Nemanje Nedovića, "orlovi" su u nedhelju uveče imali razlog za brigu kada je Bogdan Bogdanović legao na parket, držeći se za zglob.

"Imali smo dosta muke. Marković, Nedović, pa i danas tokom igre se povruhedio Bogdanović. Na granici smo funkcionalnosti. Igrao je dok mu je topla noga, pa ćemo vidheti".

Od Nikole Kalinića tražio je skokove u napadu i dobio ih čak šest.

"Njega smo uspheli da vratimo, imao je svoj učinak u odbrani i skokove u napadu. Do večeras nije imao nijedan".

Uprkos problemima, "orlovi" su uspheli da obezbuhede plasman u drugu fazu i tako ostvare svoj primarni cilj u Sloveniji.

"Čestitam igračima na istinskom i velikom usphehu. Rekao sam da će prolazak iz prve runde biti veliki uspheh. Ne muhenjamo ciljeve", podvukao je Ivković.

Bravo i za Nemanju Krstića

"Nemanja Krstić je znalo da računamo na njega u Sloveniij za utakmicu protiv letonskog sistema igre... On je to iskoristio", konstatovao je trener. Igrač Mega Vizure postigao je u nedjelju uveče četiri poena za tri i po minuta na terenu.


(Izvheštač MONDA iz Slovenije Mladen Šolak)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC