• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I "rukavica" Pejton u Kući slavnih

Košarkaška Kuća slavnih u Springfildu dobila je 12 novih članova. "Klasu 2013" predvode Geri Pejton, Rik Pitino i Oskar Šmid.

 I "rukavica" Pejton u Kući slavnih Izvor: MONDO

Novi stanovnici čuvene Kuće slavnih u Springfildu postali su Rodžer Braun (igrač), Dr E. B. Henderson (funkcioner), Oskar Šmid (igrač), Ričard Guerin (igrač), Ras Granik (funkcioner), Geri Pejton (igrač), Bernard King (igrač), Gaj V. Luis (trener), Rik Pitino (trener), Džeri Tarkanian (trener), Silvija Hačel (trener) i Don Stejli (igračica).

Najveću pažnju privlače svakako nekadašnji plej Sijetla, potom i Milvokija, Lejkersa, Bostona i Majamija - Geri Pejton, kao i čuveni koledž trener Rik Pitino.

Tokom ceremonije Pejton je rekao da je sanjao o takvom trenutku, ali da nije očekivao da će do njega doći.

Jedan od najboljih odbrambenih košarkaša u istoriji NBA lige tokom karijere dobio je nadimak "rukavica". Čak devet puta biran je u najbolju odbrambenu petorku lige, a 1996. proglašen je za najboljeg odbrambenog igrača.

Iako je slavu stekao igrajući za Sijetl, tek na zalasku karijere, kao član Majamija, došao je do šampionskog prstena (2006. godine). Sa reprezentacijom SAD dva puta je osvojio zlato na Olimpijskim igrama (1996. i 2000).

Rik Pitino je prošle sezone donio Luisvilu titulu koledž prvaka SAD, a isto je učinio i 1996. sa Kentakijem. Svojevremeno se oprobao i u NBA ligi, ali je bez mnogo uspjeha sedio na klupama Njujorka (1987-1989) i Bostona (1997-2001).

"Kada su treneri u pitanju, oni ne ulaze sami u Kuću slavnih, već ih tamo šalju igrači", rekao je Pitino.

Nama Evropljanima interesantan je i izbor Brazilca Oskara Šmida, kojeg je FIBA 1991. godine proglasila jednim od 50 najboljih košarkaša koji su ikada igrali na Starom kontinentu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC