• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Teško je bilo ponoviti uspjeh Makedonije"

Nastup u polufinalu prošlog Eurobasketa zauvijek će pamtiti. Učinak na aktuelnom pokušaće da brzo zaborave.

 "Teško je bilo ponoviti uspjeh Makedonije" Izvor: MONDO

Reprezentacija Makedonije odlazi iz Jesenica sa samo jednom ostvarnom pobjedom (nad Srbijom) i čak četiri poraza. Redom su je pobjeđivali Crnogorci, Litvanci, pa Bosanci, pa, u nedjelju, Letonci.

Iako su u uvodnim kolima podnosili opravdane žalbe na račun suđenja, one ne mogu da ublaže nervozu njihovih brojnih i glasnih navijača.

Posljednji nastup u Sloveniji tim Aleša Pipana imao je u nedjelju. Isuviše lako je poklekao pred spremnijom Letonijom. Već u prvoj četvrtini gubio je 3:16. Do kraja se nije vratio u meč.

"Slabo smo počeli. Silno smo željeli pobjedu od 10 razlike (neophodnu za plasman), pa smo se i dogovorili kako da nastupimo, ali nismo to ostvarili. Skupo su nas koštale izgubljene lopte na startu", izjavio je na konferenciji za novinare selektor Aleš Pipan.

Pored nekoliko puta izrečene konstatacije da su njegovi izabranici "olako" dopustili vođstvo protivniku, ukazao je i na probleme na "skraćenoj" klupi.

"I danas nam je mnogo nedostajao Čekovski u toj kombinaciji pod košem, jer ionako imamo tanku klupu. Njegova povreda nas je sve veoma pogodila...", dodao je on.

Upitan zašto je njegov tim u posljednja dva meča izašao na teren bez energije, odgovorio je da je tako samo izgledalo sa strane.

"Poslije izgubljene bitke možete pričati šta hoćete, ali sve smo uradili da svaki meč pobijedimo. Dobili smo nekoliko igrača za budućnost, jedan od njih je i (Vladimir) Brčkov... Teško je sada, pod emocijama, analizirati urađeno i dati konačnu ocjenu, ali pogodila nas je nepravda u prvom kolu...", još jednom se vratio na prvi meč.

Potom je i konkretno potvrdio riječi novinara.

"Izgledalo je kao da nam ova utakmica nije važna. Zaista smo htjeli da dobijemo svaku, ali ste vidjeli i sami da samo imali dosta problema. Energija je postojala".

Navijači u Makedoniji su prije dvije godine oslivakali likove igrača na zidovima. Sada se vraćaju tiho u domovinu.

"Prije dvije godine je ostvaren veliki uspjeh i teško je to bilo ponoviti. Važno je da su igrači dali sve od sebe. Uzdignute glave se mogu vratiti u Makedoniju", dodao je Pipan na rastanku od Podmežakla arene.

(Izvještač MONDA iz Slovenije, Mladen Šolak)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC