• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Naša realnost je...

"Poslije utakmice sa Francuskom, u seriji od tri utakmice, treba da dobijemo jednu i napravimo istorijski rezultat i podvig za srpsku košarku".

 Ivković: Naša realnost je... Izvor: MONDO

Nakon poraza od unaprijed otpisanih Ukrajinaca, stručni štab reprezentacije Srbije odlučio je da priprema ekipu na drugačiji način.

Uoči prošle utakmice, "orlovi" su sa selektorom Dušanom Ivkovićem i njegovim saradnicima analizirali svoj učinak i nastupe protivnika. Potom su odradili i žestok trening.

U subotu, dan prije duela sa Francuskom (21.00), šef struke im je dozvolio slobodno prije podne.

"Moramo da znamo kako se naši igrači pripremaju. Danas nisam reagovao kao pred meč sa Ukrajinom, analizom naše igre, dobrim treningom, pripremom... Danas sam igračima dao slobodno...", izjavio je on novinarima pred dvoranom Tivoli, uoči treninga od 18.00 časova.

Na početku priče o duelu sa "trikolorima", posebno je istakao koji je u Sloveniji osnovni cilj njegovog tima i srpske košarke, generalno.

"Jako je bitno, ne za ovaj tim, već za srpsku košarku i za našu zemlju, da se vratimo nekoj stvarnosti i realnosti. Nisam opterećen rezultatom, ali prema nekim računicama, možemo biti prvi ili treći (u Grupi E), bez obzira na rezultat...".

"Šta to znači? To znači da poslije utakmice sa Francuskom u seriji od tri utakmice treba da dobijemo jednu i napravimo istorijski rezultat i podvig za srpsku košarku, da bismo učestvovali na Svjetskom prvenstvu, sa mnogo kvalitetnijim timom, bez ovoliko povreda", objasnio je Ivković i zaključio:

"To je naša realnost".

Osim povrijeđenog Stefana Markovića, svi igrači će u nedjelju istrčati na teren "Stožice arene". Nenad Krstić je izvrnuo zglob protiv Ukrajine, ali će biti u redu, iako ni on neće trenirati u subotu.

Poraz od Ukrajinaca još jednom je bio tema Ivkovićevog razgovora sa novinarima. Iskusni trener rekao je da je očekivao veći doprinos igrača koji utakmicu nisu počeli na terenu.

"Nažalost, juče se desilo nešto što mi se davno nije desilo. Najčešće igrači sa klupe imaju veći učinak od startera. To se juče nije desilo. Dogodio se propust u pripremi utakmice, prije svega individualnoj, kod igrača, pa kod svih nas. I taj detalj moramo da vratimo".

"Evidentno je, i meni se čini, da smo potpali u neku fazu euforije i razmišljanja o plasmanu od prvog do četvrtog mjesta, sa kim ćemo i kako igrati... Ne vjerujem da je to jedini razlog, ali može biti jedan od razloga zbog kojih smo izgubili igru u posljednje dvije utakmice. Vjerovatno smo i potpuno neopravdano potcijenili protivnike...".

Koliko će to uticati na pripremu za ključni, četvrtfinalni meč?

"Nemojte vi da konstruišete kako vama odgovara šta je ključno... Rekao sam već i ponoviću - mi u naredne tri utakmice, poslije Francuske, moramo da dobijemo jednu da bismo napravili istorijski rezultat", dodao je Ivković na kraju razgovora u Ljubljani.

(Izvještač MONDA iz Slovenije, Mladen Šolak, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC