• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" visoko lete!

Košarkaši Srbije idu u četvrtfinale sa prve pozicije iz svoje grupe! Pobjeda nad Francuskom, Gagić i Štimac Dudini džokeri!

 "Orlovi" visoko lete! Izvor: MONDO

Ova velika fotografija govori više od riječi. NBA zvijezde su se zakucale u igrače iz Agroživ Superlige Srbije!

Ko je mogao da očekuje da će se podmlađena, pa zašto ne reći i osakaćena reprezentacija Srbije plasirati u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Sloveniji sa prvog mjesta svoje grupe? Srbija je pobijedila najpre Litvaniju, potom Francusku...

Srbija - Francuska 77:65 (19:17, 19:14, 22:20,17:14). Najefikasniji u srpskom timu bio je Nenad Krstić sa 19 poena, 17 je postigao Nemanja Nedović, a 14 Bogdan Bogdanović.


Ko je sljedeći? U srijedu popodne to mogu biti Italija, Grčka ili Španija. Izbjegnut je domaćin Slovenija i Hrvatska, koja igra preporođeno.

Poslije dvije vrlo blijede partije, pogotovo sumraka poslije Ukrajine, sva energija je izbačena u pravom trenutku protiv Tonija Parkera i ostalih NBA zvijezda.

Kada Đorđe Gagić udari "rampu" Toniju Parkeru, kada Vladimir Štimac, koji je tokom dosadašnjeg toka prvenstva više bio navijač sa klupe, odigra kao "mator", onda pobjeda nad "galskim pijetlovima" nije mogla da izmakne.

Teško je nabrojati sve efektne, atraktivne poteze "orlova" u ovom meču, ali bilo je nekoliko ključnih minuta.

Pomenuti Štimac je obilježio kraj prve i početak druge četvrtine kada je vezao šest poena. Na njegovu rolu nadovezao se Gagić, koji se borio kao lav, i poslije vezanih četiri poena, blokirao Parkera.

Nikola Kalinić je, definitivno, najveće iznenađenje Dude Ivkovića na Eurobasketu. Ovaj momak igra srcem i koristi svaki minut na parketu. Njegova borbenost je nenadmašna, fanatična. Za tog momka nema izgubljene lopte.

Solidna zaliha iz prvih 20 minuta (38:31), nadograđena je još boljom igrom u drugom dijelu. Nemanja Nedović je otvorio drugo poluvrijeme trojkom, da bi se na to nadovezao Bogdan Bogdanović sa dvije "trice" kao kap.

A Nemanja Bjelica je dodatno "ubio u pojam" Francuze pogotkom uz zvuk sirene, sa jedne noge iz ćoška!

U posljednjoj četvrtini prednost Srbije je narasla na +14 (70:56), a kreatori serije bili su Bogdanović (šest poena - trojka,m a potom dva poena i dodatno bacanje), da bi Kristić i Nedović sve začinili zakucavanjima.

Posljednji napad Francuza odbijen je trojkom Nedovića na dva minuta prije kraja, a potom je Nikola Kalinić zakucao Nanda de Koloa. Simbolično!

Jedini minus u pobjedi nad Francuzima bila su slobodna bacanja. Čak 11 promašenih! Od 21 penala samo deset ubačenih. Na tome bi moralo da se poradi.

SRBIJA: Nedović 17, Nemanja Krstić, Micić 2, Bogdanović 14p,5sk, Bjelica 7, Kalinić 2p,8sk, Gagić 8p,5sk, Nenad Krstić 19, Anđušić, Katić, Štimac 8p,6sk.

FRANCUSKA: Lovernj 1, Batum 12p,7sk, Dio 3, Petro 1, Kaudi, Parker 10, Ortel, Pjetrus, De Kolo 12, Dijao 12, Ažinsa 12, Želabal 2.

Šut za tri: Srbija 7/17, Francuska 2/14
Šut za dva: Srbija 23/43 ili 53,5%, Francuska 22/48 ili 45,8%

Iz Grupe E u četvrtfinale idu Litvanija, Francuska, Srbija i Ukrajina.

REZULTATI 3. KOLA E GRUPE:

Letonija - Belgija 56:60


Litvanija - Ukrajina 70:63

Srbija - Francuska 77:65

TABELA: Srbija 4-1, Litvanija 4-1, Francuska 3-2, Ukrajina 2-3, Letonija 1-4, Belgija 1-4.

(MONDO, foto: Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC