• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Pekmen promašio produžetak

Nikola Peković imao je sjajno statističko veče, ali će ga pamtiti po promašaju za produžetak na meču Klipers - Vulvs.

  NBA: Pekmen promašio produžetak Izvor: MONDO

Indijana Pejsersi prošle sezone otišli su skroz do finala Istoka i tamo dobro namučili realno najjači tim u tom trenutku, kasnije i šampione, Majami Hit.

Izgleda da su se momci iz Indijanapolisa vratili još spremniji i bolji iz tog poraza.

Pejsersi su u noći između ponedjeljka i utorka glatko pobijedili Memfis Grizlise rezultatom 95:79 i zadržali perfektan skor od početka NBA lige - 8:0! Oni su jedini koji nemaju nijedan poraz ove sezone, što se ne može reći za košarkaše Jute Džez, koji imaju dijametralno suprotni skor - 0:8.

"Džezeri" još nisu naučili kako da barataju svojim instrumentima, pa će morati još da sačekaju do prvog pobjedničkog nastupa. Prethodne noći ubjedljivo su ih savladali Denver Nagetsi rezultatom 100:81.

Do nove pobjede Indijanu je predvodio Lens Stivenson prvim "tripl-dablom" u karijeri: 13 koševa, 12 asistencija i 11 uhvaćenih lopti. Pored Stivensona zapaženu rolu u redovima Indijane imao je Pol Džordž koji je utakmicu završio sa 23 poena i sedam skokova.

U ekipi Memfisa najbolji je bio Paul Gasol, koji je ubacio 15 poena.

Otprilike u isto vrijeme, tim iz Solt Lejk Sitija dozvolio je sebi novu "stotku". Derik Fejvors borio se koliko je mogao i ubacio 21 poen, uz 13 skokova, pratio ga je Gordon Hejvard sa 22 poena, ali i sedam izgubljenih lopti, dok je samo još centar Enes Kanter imao dvocifren košgeterski učinak (12).

Petorica košarkaša Denvera imala su deset i više poena, što je uz dominaciju u skoku (52:35) bilo dovoljno da se meč mirno privede kraju. "Džezeri" su imali 3/17 za tri poena.

Posle pobede nad Los Anđeles Lejkersima, ekipa Minesote je prošle noći igrala sa drugim timom iz tog grada, Los Anđeles Klipersima, ali je ovog puta poražena - 109:107.

Crnogorski reprezentativac Nikola Peković je još jednom odigrao odlično, zabilježivši 25 poena, uz 10 skokova i jednu asistenciju, a u posljednjim sekundama meča promašio šut za izjednačenje i produžetak. Tri sekunde prije kraja utakmice, pored Pekovića, i Kevin Martin, najbolji strelac sa 30 poena, pokušao je da Minesoti donese produžetak, ali ni on nije uspio.

Najbolji u pobjedničkoj ekipi bio je Blejk Grifin koji je ubacio 25 poena.

Košarkaši Boston Seltiksa su i drugi put za četiri dana pobijedili Orlando Medžik, ovoga puta 120:105. Boston je do novog trijumfa predvodio Ejveri Bredli sa 24 poena, dok je u poraženoj ekipi Nikola Vučević postigao 15 poena, uz 10 skokova i četiri asistencije.

Hjuston je poslije čak dva produžetka savladao Toronto - 110:104. Najefikasniji u redovima Roketsa bio je Džeremi Lin sa 31 poenom, koji je ulazio s klupe, dok Torontu nije pomoglo ni 29 poena Rudija Geja.

Košarkaši Čikago Bulsa savladali su Klivlend Kavalirse 96:81, u utakmici u kojoj su u redovima Bulsa čak petorica košarkaša imala dvocifreni učinak. Najbolji je bio Karlos Buzer sa 17 poena, dok je Derik Rouz ubacio 16. Rouz, koji je propustio prošlu sezonu zbog povrede, prošle noći je doživio novu povredu, ali, kako je rekao poslije meča, riječ je samo o "manjem istegnuću mišića".

REZULTATI:


Indijana - Memfis 95:79
/Džordž 23 - Gasol 15/

Filadelfija - San Antonio 85:109
/Tarner 20 - Grin 18/

Šarlot - Atlanta 94:103
/Mekroberts 19, 7 sk - Horford 24/

Boston - Orlando 120:105
/Bredli 24 - Aflalo 18/

Čikago - Klivlend 96:81
/Buzer 17 - Irving 16, 4 as/

Hjuston - Toronto 110:104 (dva produžetka)
/Lin 31 - Gej 29/

Juta - Denver 81:100
/Hejvard 22 - Loson 17, 10 as/

Portland - Detroit 109:103
/Lilard 25 - Dženings 28/

L. A. Klipers - Minesota 109:107
/Grifin 25 - Martin 30/

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Jared Wickerham )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC