• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROKUP: Igokea pala nakon "pet četvrtina"

Košarkaši Igokee namučili su Himki u Laktašima, ali nisu imali snage da nakon produžetka dođu do druge uzastopne pobjede u Evrokupu. Na kraju 86:91.

 EVROKUP: Igokea pala nakon "pet četvrtina" Izvor: MONDO

Košarkaši Igokee odigrali su pravu mušku utakmicu i namučili daleko iskusniju ekipu Himkija. Ipak, to nije bilo dovoljno za drugi trijumf u Evrokupu. Rusi su nakon produžetka slavili 91:85.

U regularnom dijelu meča bilo je 69:69. Najbolju partiju izabranici Dragana Bajića pružili su u trećoj četvrtini koju su riješili sa 10 poena razlike. Preostale tri dobio je Himki.

Produžetak je u potpunosti pripao gostima, koji su za pet minuta postigli čak 22 poena. Nije imala snage odbrana Igokee da zaustavi izuzetno raspoloženog Pola Dejvisa, koji je susret završio sa 22 poena i sedam skokova.

U redovima pobjednika dvocifreni su još bili Grin (17), Koponen (16), Lončar (13) i Monja (11).

Najefikasniji kod Igokee bili su Nikolić i Gordić sa po 14 poena, Mirković je ubacio 13, Gipson i Štemberger po 11, a Jorović 10.

Igokea je ovim porazom pala na posljednje mjesto, obzirom da je Lukoil iznenađujuće slavio u gostima protiv Asesofta i prvom pobjedom u Evrokupu "pogurao" Aleksandrovčane na začelje tabele.

PRODUŽETAK

Prve poene u produžetku postigli su gosti sa penala (Dejvis), ali je trojkom uzvratio Siniša Štemberger i donio novu prednost Igokei.

Razigrale su se obje ekipe u "petoj" četvrtini. Finac Peteri Koponen pogodio je trojku za Himki, ali je odlični Gordić ubrzo uzvratio, a zatim i sa linije slobodnih bacanja vratio egal - 78:78.

Odluka je pala u posljednjem minutu. Prvo je Monja pogodio trojku, a zatim je Koponen "ukrao" loptu košarkašima iz Igokee i laganim polaganjem doveo Himki do +5 (85:80).

Gosti su rutinski zadržali prednost do kraja i slavili u Laktašima 91:86.

ČETVRTA ČETVRTINA

Amerikanci Pol Dejvis i Grin, te Hrvat Lončar bili su nezaustavljivi za domaće košarkaše na početku odlučujuće četvrtine, pa je Himki brzo stigao i prestigao prednost Igokee, 60:64.

Dobrom odbranom domaći igrači uspjeli su da pariraju raspoloženom sastavu Himkija i drže priključak sa dvije uzastopne trojke Nemanje Gordića.

Mnogo iskusnija ruska ekipa u završnici susreta imala je prednost sve do posljednje tri sekunde, kada je za produžetak pogodio Nikolić (69:69). Imali su gosti priliku za pobjedu, ali je Dejvis promašio šut za pobjedu.

TREĆA ČETVRTINA

Po dolasku sa odmora, košarkaši Igokee su za svega minut i osam sekundi napravili četiri lične greške i tako ispunili bonus.

Trojke Sergeja Monje i Majka Grina za seriju 6:0 nagovijestile su bolju igru Himkija u drugom poluvremenu. Grin je ubrzo ubacio još jedan koš za 41:40, nakon čega je Bajić bio primoran da zatraži tajm-aut.

Tek nakon dva i po minuta, Igokea je stigla do poena, i to preko Jorovića sa linije slobodnih bacanja (fauliran pri šutu za tri poena) za 44:40. Ipak, novom trojkom Monje Rusi ponovo stižu do -1. Igralo se zatim poen za poen, a u 36. minutu Rusi stižu do izjednačenja, 48:48.

Trostruka izmjena u redovima domaćih urodila je plodom. Igokea je uzvratila sa dvije brze trojke Milana Dozeta i Mirkovića i ponovo stigla do prednosti od šest poena, koju je sačuvala do kraja treće dionice, 58:52.

DRUGA ČETVRTINA

Sjajnom igrom Uroša Mirkovića (sedam poena u prvom poluvremenu), "igosi" su početkom drugog dijela igre došli ponovo do prednosti 23:21.

Na isteku 13. minuta Seržerio Gipson pogodio je za vođstvo Igokee od četiri poena - 27:23, a ubrzo zatim Amerikanac je ubacio i trojku za prvu osjetniju prednost domaćih, 32:26.

Razigrani domaći košarkaši preko Duška Bunića sredinom druge četvrtine stižu do +8 (36:28), da bi odlično izdanje Igokee u prvih 20 minuta okončano vođstvom 41:32.

Najefikasniji u redovima Igokee bio je Mirković sa deset poena, dok je se kod gostiju istakao Pol Dejvis sa istim brojem koševa.

PRVA ČETVRTINA

Domaći košarkaši utakmicu su otvorili na dva ofanzivna skoka, a nakon prekršaja prilikom šuta, Branko Jorović pogodio je dva slobodna bacanja za prvo vođstvo Igokee 2:0.

U dosta rastrzanoj igri, nakon tajm-auta koji je zatražio gostujući trener Rimas Kurtinaitis, nekadašnji reprezentativac Hrvatske Krešimir Lončar sa šest uzastopnih poena preokrenuo je rezultat na 6:3 za Himki (u međuvremenu Seržerio Gipson pogodio jedno od dva slobodna bacanja).

Nakon toga, gosti su konstantno imali prednost, ali prebogati Rusi nisu uspjeli da naprave veču razliku. Zanimljivo je da u prva četiri i po minuta izabranici Dragana Bajića jedino pokađali sa linije penala.

Minut prije kraja Igokea je preko Uroša Nikolića ponovo stigla do prednosti, 16:14, ali su košarkaši Himkija uzvratili i na prvu pauzu otišli sa poenom prednosti - 18:17.

IGOKEA - HIMKI 86:91 (69:69)
(17:18, 24:14, 17:20, 11:17, 17:22)

IGOKEA: Pavković, Dozet 7, Jorović 10, Knežević, Gajović, Nikolić 14, Gordić 14, Gipson 11, Bakić, Mirković 13, Štemberger 11, Bunić 6. Trener: Dragan Bajić.

HIMKI: Popović 4, Patev, Koponen 16, Vjalcev 8, Lončar 13, Ilnitski, Monja 11, Balašov, Želabal, Grin 17, Dudu, Dejvis 22. Trener: Rimas Kurtinaitis.

REZULTATI 5. KOLA GRUPE E

Asesoft - Lukoil 72:85
Karšijaka - Hapoel 81:80
Igokea - Himki 86:91

TABELA: Karšijaka 4-1, Himki 4-1, Hapoel 3-2, Asesoft 2-3, Lukoil 1-4, Igokea 1-4.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC