• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan "na nišanu" Evrolige!

Crno-bijeli zbog incidenata na utakmici protiv Fenerbahčea kažnjeni sa 7.000 evra, ali su uz to dobili i posljednju opomenu.

  Partizan "na nišanu" Evrolige! Izvor: MONDO

Mnogo bure bilo je prošlog petka na meču Partizan NIS - Fenerbahče Ulker.

Duško Vujošević isključen je zbog burnih protesta na sudijske odluke, na teren su bacani upaljači, novčići i plastične čaše sa vodom, zbog čega je meč bio prekinut minut i po. Sudije po završetku utakmice nisu mogle da odu u svoju svlačionicu, već su "evakuisane" ka svlačionicama igrača, na drugom kraju dvorane Pionir...

Zbog svega toga su crno-bijeli i njihovi navijači strepjeli od ozbiljnih kazni, ali je Disciplinski sudija Evrolige odlučio da "rebne" šampiona Srbije i regiona samo novčano. I to sa 7.000 evra.

Međutim, stiglo je i upozorenje: ako se tako nešto ponovi, Partizan bi kao domaćin mogao da igra pred praznim tribinama - što bi bio nemjerljiv hendikep - dok bi novčana kazna mogla da dostigne i za naše uslove astronomskih 100.000 evra!

"Uzevši u obzir istoriju disciplinskog kažnjavanja KK Partizan NIS tokom prethodne tri godine, ukoliko se slični incidenti ovakvih razmjera dogode ponovo, Disciplinski sudija će ozbiljno razmotriti činjenicu da se jedna ili više utakmica odigra iza zatvorenih vrata, bez obzira na fazu takmičenja", saopšteno je u obrazloženju kazne.

Iz Humske 1 još jednom poručili su svojim navijačima da se "ovakvim događajima šteta nanosi samo i isključivo Partizanu!"

"Nebrojeno puta do sada smo apelovali na našu publiku da se suzdrži od ovakvog ponašanja. Ubacivanje novčića, upaljača ili bilo čega drugog samo će doprinijeti novim novčanim kaznama, a može potencijalno dovesti i do diskvalifikacije. Ne smijemo dozvoliti da takmičenje i ugled Partizana u Evroligi budu dovedeni u pitanje".

Iduće nedjelje u Pioniru gostuju Huan Karlos Navaro i Barselona, a crno-bijelima će bodovi biti veoma značajni u borbi za plasman u Top 16. Izvjesno je da će se publika naći na vrlo ozbiljnom testu samokontrole...

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC