• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnički "iscijedio drenovinu", ali...

Trener Kragujevčana smatra da uprkos umoru, ali i lošoj odbrani, tim odigrao veoma dobro i bio blizu pobjede nad favorizovanim Bešiktašom u Evrokupu.

 Radnički "iscijedio drenovinu", ali... Izvor: MONDO

Radnički je vodio žestoku bitku na parketu "Jezera" u četvrtom kolu Evrokupa, ali je na kraju ostao "kratkih rukava". Bešikataš je prvi ove sezone u evropskom takmičenju napustio Kragujevac uzdignuta čela - 77:70.

Trener domaćina Miroslav Muta Nikolić istakao je poslije meča da je njegov tim uprkos umoru i povredama uspio da pruži žestok otpor favorizovanom rivalu.

"Igrali smo u prelijepom ambijentu, kao i uvijek. Publika nas je nosila, ali je pitanje da li smo u ovom trenutku mogli da pružimo bolju partiju. Bešiktaš je profesionalna ekipa, najjača u grupi. Kod njih pas 'ide', vole da se dodaju, za razliku od nas. Bili smo jako slabi u defanzivi, individualna odbrana kao da nije postojala. Moramo to da ispravimo", rekao je Nikolić.

On je dodao da trenutno nema mogućnosti da se naprave bilo kakve promjene.

"U drugom poluvremenu protiv Budućnosti smo nagovijestili lošu odbranu, iako ova ekipa to može da odigra dobro. Međutim, ja nemam druga rješenja, ovo su igrači koje imam, ali i imam i probleme. Jović, kao najstabilniji u odbrani, igrao je pod temperaturom, Jaru je iscrpljen, a dobio je i udarac, Dimića boli koljeno, fali Birčević... Mnogo teško smo igrali, svi su umorni - cijedimo drenovinu. Falila su nam i dodavanja. Imali smo utakmicu sa 31 asistencijom, što je bio rekord Evrokupa. Kad tako igramo, teško je da nas neko dobije. Uz svo uvažavanje Bešiktaša, mogli smo i da pobijedimo, da smo bili svježiji",
dodao je trener Radničkog.

Kapiten Marko Marinović je, zahvaljujući se na podršci, izrazio očekivanje da će "Jezero" biti puno i za nedjelju dana, protiv Painoniosa u narednom kolu Evrokupa.

"Bilo je ovo jako teška utakmica, možda ne toliko lijepa za oko. Jurili smo sve vrijeme za rivalom. Sa 'minus 13' prišli smo na dva poena zaostatka, ali nismo uspjeli više. Na minut i po prije kraj mogli smo da povedemo ili izjednačimo, ali uslijedila je ona odluka koja pokazuje sudijski respekt prema Bešiktašu. Čini mi se da su oni igrali oštrije, a da to nije sankcionisano. Bila je ovo prava evroligaška utakmica. Čestitam Bešiktašu na pobjedi, a mi se okrećemo utakmici u nedjelju protiv Cedevite. Poslije toga nam već u srijedu dolazi grčki Panionios, a vjerujem da ćemo igrati u sličnom, ako ne i boljem ambijentu", rekao je Marinović.

Trener Bešiktaša Ahmet Kandemir istakao je da je njegov tim dobio možda i najteži meč u sezoni.

"Ovo je bila važna utakmica za nas, ne samo zbog plasmana u drugu fazu Evrokupa, već i zbog prvog mjesta. Imali smo jakog rivala i vjerovatno je ovo bio najteži meč tokom prve faze takmičenja. Naš osnovni cilj je bio da zaustavimo Marinovića, zato sam često rotirao bekove na njemu, kako bih zaustavio njegove šuteve i dodavanja. Pritiskom nad njim nastojali smo da ga isključimo iz igre. Odigrali smo zonski presing kojim smo kontrolisali zbivanja na terenu", istakao je Kandemir i čestitao i publici na odličnoj atmosferi.

(MONDO, foto: ABA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC