• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Favoriti smo protiv Lijetuvosa?!

"... Nemam tu informaciju. Mislim da nije dobro dijeliti uloge prije početka utakmice", kaže trener Crvene zvezde uoči meča sa Ritasom (petak, 20.00).

 Radonjić: Favoriti smo protiv Lijetuvosa?! Izvor: MONDO

Da li je kucnuo čas da crveno-bijeli, poslije poraza od Lokomotive Kubanj i Panatanaikosa, ostvare prvu evroligašku pobjedu u Beogradu?

Tim Dejana Radonjića ugostiće Lijetuvos Ritas, u susretu koji bi mogao da značajno odredi ishod borbe za plasman u Top 16 fazu. I jedan i drugi tim dočekuju peto kolo sa skorom 1-3.

Ohrabreni pobjedama nad Laboral Kućom i Cedevitom, košarkaši Crvene zvezde Telekom puni motiva iščekuju jedan od važnijih mečeva ove sezone. Radonjić je u četvrtak, na konferenciji za novinare, poručio da je njegov tim spreman za duel sa litvanskim vicešampionom.

"Zdravi smo, izašli smo iz napornog ciklusa bez zdravstvenih problema i spremni dočekujemo Ritas. Želimo da igramo dobro, pobijedimo i da pred našim navijačima prvi put slavimo u Beogradu, poslije toliko godina",
rekao je novinarima.

Narednog rivala izuzetno cijeni.

"Veoma su iskusna i jako kvalitetna ekipa. Omar Kuk se svojim igrama istakao kao lider tima. Tu je i bivši NBA igrač Darius Songaila, kao i Gecevičijus, koji je došao iz redova evropskog prvaka, Olimpijakosa. Uloga Tepića i Jelovca je takođe velika, posebno Jelovca, koji se nameće visokim procentom šuta za tri poena".


Na konstataciju da mnogi vide Crvenu zvezdu kao favorita u narednom meču, reagovao je iznenađeno.

"Nemam tu informaciju. Mislim da nije dobro dijeliti uloge prije utakmice. Jasno je šta želimo i na koji način razmišljamo, bez obzira na to da li jesmo ili nismo favoriti".

Pred mikrofonima je dva puta istakao da ga interesuje samo dobra igra svog tima i osvajanje bodova. Ne priča o tome ko je u prednosti, koliko je značajan meč i ko će se plasirati u Top 16.

"Ne razmišljamo o plasmanu, tako se pripremamo za ovaj duel, iako je liga kratka. Poslije toga će biti prostora da se razmišlja u različiitim pravcima. Usredsređeni smo na to da izađemo na teren i da dovoljno dobrom partijom osvojimo bodove".

Bek Branko Lazić imaće uobičajeno veliki posao u odbrani. Očekuju ga dueli sa Martinasom Gecevičijusom, koji je ove sezone već ubacio 12 trojki u Evroligi, možda i sa sjajnim Renaldasom Seibutisom.

"Zaustavićemo Gecevičijusa. Spremali smo se za to. Trudićemo se da svi dobro odigramo u odbrani, da zaustavimo sve igrače, ne samo njega... Oni su odlično ukomponovani, sa sjajnim plejmejkerom Kukom, iskusnim Songailom, igraju sa dosta kretnji u napadu i uz dosta korišćenja 'pik end rola'", kaže Lazić.

Iz kluba je poručeno da će kapije biti otvorene u 17.30 časova, uz apel svim navijačima da ne ubacuju predmete na teren i da ne koriste lasere.

Crvena zvezda Telekom već je ove sezone platila 12.000 evra kazne poslije meča sa Panatinaikosom (pet za korišćenje lasera i sedam za ubacivanje tvrdih predmeta).

"Prijete nam još strože kazne, zaključavanje Pionira, selidba iz Beograda, oduzimanje bodova ili isključenje iz takmičenja",
konstatovao je portparol kluba Jovo Karanović.

ULAZNICE

Karte za tribine rasprodate su u srijedu za nekoliko sati, a u prodaji se u četvrtak našlo nekoliko desetina ulaznica za parter i za mjesta kraj terena.

TRADICIJA

Crvena zvezda i Lijetuvos Ritas do sada su se sastali dva puta i ostvarili po jednu pobjedu, kao domaćini.

"O DERBIJU POSLIJE PETKA"

"Trenutno smo usredsređeni samo na meč protiv Ritasa. To nam je sadašnji prioritet. A, u svakoj utakmici idemo na pobjedu", rekao je Radonjić.

(Mladen Šolak, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC