• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Luda pobjeda Lokomotive nad Laboral Kućom

U utakmici 5. kola Grupe D Evrolige, u kojoj se nalazi i Crvena zvezda Telekom, Lokomotiva Kuban - Laboral Kuća 85:84 (21:13, 19:29, 21:16, 24:26).

 EL: Luda pobjeda Lokomotive nad Laboral Kućom Izvor: MONDO

Umalo da Laboral Kuća "poništi" brejk Crvene zvezde u Vitoriji i napravi "mini-tabelu" u kojoj bi i Lokomotiva Kuban imala pobjedu i poraz.

To se nije dogodilo zahvaljujući Hrvatu Krunoslavu Simonu koji je šest sekundi prije kraja, trojkom iz ugla, kompletirao posljednju u nizu serija koje su navijači mogli da vide u četvrtak uveče u Krasnodaru.

Špancima je ostalo sasvim dovoljno vremena da vrate "već osvojenu" pobjedu u gostima, ali se solo akcija Valtera Hodža završila "flouterom" na obruču:

U 5. kolu Grupe D Evrolige: Lokomotiva Kuban 85:84 (21:13, 19:29, 21:16, 24:26)!

U posljednji minut, Laboral Kuća ušla je s rezultatom 79:83, sa Tomasom Kelatijem na liniji slobodnih bacanja. Kelati je promašio jedno, ali je i tih "plus 5" bilo sasvim dovoljno iskusnoj ekipi za miran finiš.

Ne i Baksijcima...

Oni su prvo natjerali Markusa Vilijamsa na grešku, ali je lopta završila u autu i ostala u posedu Lokomotive, koja je imala još nekoliko sekundi da dovrši napad i za to kratko vrijeme Hodž, ispostaviće se tragičar, faulirao je Vilijamsa pri šutu za tri poena, sa istog mjesta na koje će se namjestiti kasnije i Simon.

Vilijams je rutinski ubacio sva tri penala (82:84), a bivša Taukeramika zatražila "tajm-aut" na 36,6 sekundi prije kraja. Jevgenij Pašutin odlučio je da pusti ekipu Serđa Skariola da potroši svo raspoloživo vrijeme, jer je razlika između dva sata bila 12,6 sekundi.

Pašutin se kockao i dobio!

Tomas Ortel promašio je dugu dvojku preko ruke, Markus Braun uhvatio loptu, dodao do Vilijamsa, ovaj zatražio "pik" na "kapici", ali umesto igre "2 na 2" mudro proigrao Simona u uglu, koji je ostao sam usled spontanog skupljanja odbrane gostiju - šut, deveti pokušaj i treća trojka, a 19. poen na meču - 85:84!

Poslije novog minuta pauze, čovjek koji se nagubio ovakvih utakmica, Skariolo, pokušao je da nacrta pobjednički napad, ali se sve pretvorilo u solo akciju Hodža, koji je preko dve ruke pokušao da pogodi iz srca reketa i nije uspio.

Lokomotiva sa skorom 4-1 čeka da u četvrtak uveče odigraju Makabi i Panatinaikos, a onda u petak uveče Crvena zvezda i Lijetuvos.

GRUPA D

Lokomotiva Kuban - Laboral Kuća 85:84

Makabi - Panatinaikos (20:05)

U petak:

Crvena zvezda Telekom - Lijetuvos Ritas (20.00)

TABELA: Lokomotiva 4-1, Makabi 3-1, Panatinaikos 2-2, Laboral Kuća 2-3, Crvena zvezda 1-3, Lijetuvos 1-3.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC