• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lijetuvos Ritas došao u Pionir po "brejk"

"Za nama je serija poraza i protiv Zvezde ćemo juriti neophodnu pobjedu u gostima", poručuju Milenko Tepić i Omar Kuk.

 Lijetuvos Ritas došao u Pionir po "brejk" Izvor: MONDO

Predvođenim trenerom Dirkom Bauermanom, košarkaši Lijetuvos Ritasa odradili su u četvrtak uveče prvi trening u dvorani Pionir.

Teren beogradskog "hrama košarke" dobro je poznat doskorašnjem reprezentativcu Srbije Milenku Tepiću i njegovom saigraču Omaru Kuku, bivšem plejmejkeru Crvene zvezde.

Tepić je na tom parketu stekao kontinentalnu afirmaciju, "zaradio" transfer iz Partizana u Panatinaikos i dobro zna šta očekuje njegov tim u petak od 20 časova.

Pred Zvezdinom publikom igrao je i prošle godine, noseći dres Kahasola. Uoči još jedne utakmice protiv crveno-bijelih, objašnjavao je klupskim drugovima šta ih čeka.

"Razgovarali smo o tome, a dosta ih je i igralo u toj atmosferi. Na primjer, Omar i Jelovac su takođe nastupali ovdje i otprilike znamo šta nas očekuje. Vjerujem da nam to neće biti opterećenje, već dodatni motiv da igramo dobru košarku", rekao je Tepić uoči treninga.

Crvena zvezda i Lijetuvos Ritas dočekuju prvi ovosezonski međusobni meč sa evroligaškim skorom 1-3. Trijumf Lokomotive Kubanj nad Laboral Kućom razjasnio je da će tim koji u petak pobijedi biti u lijepoj situaciji da se bori za plasman u Top 16.

"Moramo da tražimo 'brejk', pošto smo izgubili dve utakmice kod kuće i to je hendikep u ovoj ujednačenoj grupi. Imali smo u prošlom kolu priliku protiv Makabija i izgubili smo posljednjim šutem".

"Tražimo svoju priliku i bilo bi dobro da se ona sutra i dogodi. Ako ne bude tako, to je tek kraj prve runde i ima još dosta da se igra, iako će ekipa koja izgubi biti u značajno lošijoj poziciji", smatra Tepić.

Crvenu zvezdu poštuje i smatra da ove sezone ima kvalitetan tim.

"Imaju jako dobro popunjen tim. Dosta kvalitetnih igrača je tu i nikada ne znate koji igrač može da ima svoje veče. Par igrača se ističu kao lideri, Nelson je trenutno u malo boljoj formi, tu su još dva Amerikanca, jaki su pod košem, tu su i Radenović, Blažič, da ih ne pominjem sve...", dodao je on i podvukao:

"Svjesni smo da nam neće biti lako".

Dok se veći dio tima zagrijavao šutirajući na koš, plejmejker Omar Kuk radio je individualno, sa strane. Pred novinarima je priznao da se neobično osjeća pred duel sa bivšim klubom.

"Prvi put igram u Beogradu protiv Crvene zvezde. Dolazio sam da igram protiv Partizana, ali ovo je drugačiji osjećaj... Ovo je evroligaška utakmica i prvi put ću igrati protiv bivšeg kluba", rekao je Amerikanac.

I on je ukazao na činjenicu da je Lijetuvos potrošio dosta kredita i da mora da "juri" trijumf na strani.

"Imamo isti skor kao i Zvezda i biće naporan meč. Izgubili smo dve utakmice kod kuće i moramo da pobijedimo u gostima, zato će sutrašnja utakmica biti izuzetno važna".

Prema osmijehu na njegovom licu, jasno se može zaključiti da nije siguran šta da očekuje od zvezdaške publike.

"Kada sam igrao ovdje, navijači nisu bili tu i bila je drugačija atmosfera. Sa druge strane, to je bila jedna od mojih najboljih godina u Evropi i očekujem dobru utakmicu".

Navijačke pjesme još pamti, ali ne želi da ih nabraja ili slučajno zapjeva.

"Ne... ne sjećam se baš dobro. Znam nekoliko pjesama, ali ne baš tako dobro", objasnio je Kuk.

Duel Crvene zvezde i Lijetuvos Ritasa počeće u petak, u 20 časova.

(Mladen Šolak - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC