• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maljković napustio Slovence, dolazi Zdovc

Iskusni stručnjak poslije razgovora sa čelnicima slovenačkog saveza i definitivno potvrdio da odlazi sa klupe "dežele".

 Maljković napustio Slovence, dolazi Zdovc Izvor: MONDO

Božidar Maljković je prije tri nedjelje nagovijestio da napušta čelo reprezentacije Slovenije poslije trogodišnje saradnje. On je naveo da mu je istekao važeći ugovor i da neće potpisivati novi.

Čelnici slovenačkog košarkaškog saveza pokušali su da prolongiraju i promijene odluku iskusnog stručnjaka, ali razgovor koji su obavili u Beogradu ipak nije dao rezultate.

Maljković je ostao pri prvobitnoj odluci.

"Proveli smo zajedno tri fantastične godine. Zahvaljujem se svima u Košarkaškom savezu Slovenije, igračima, navijačima i medijima na nevjerovatnoj podršci. Istina, nisam više trener Slovenije, ali ne odlazim iz slovenčke košarke, jer ćemo zauvijek ostati veliki prijatelji. Smjena generacija u reprezentaciji se isplatila, s obzirom da imena kao što su braća Dragić, Jaka Blažič i Edo Murić predstavljaju svijetlu budućnost slovenačke košarke. Zahvaljujem se svima, Slovenija će zauvijek biti u mom srcu", izjavio je Maljković.

Maljković (61) je na posljednjem Eurobasketu sa Slovenijom osvojio peto mjesto, čime je obezbijeđen plasman na Svjetsko prvenstvo u Španiji naredne godine, ali će ih predvoditi novi selektor.

Slovenački mediji prenose da bi to mogao Jure Zdovc, nekadašnji Maljkovićev igrač u Limožu, koji je već predvodio Sloveniju.

Naime, Zdovc je spreman da ponovo sjedne na klupu Slovenije, nakon što je na istoj bio od 2008. do 2010. godine. Bivši reprezentativac Jugoslavije bez trenerskog angažmana je od prošle sezone, kada je napustio Spartak iz Sankt Peterburga.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC