• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Debakl desetkovanog Partizana

CSKA nanio crno-bijelima najubjedljiviji evroligaški poraz u istoriji - 88:46. Povrijedio se Vesterman, Kinzi nije igrao.

 EL: Debakl desetkovanog Partizana Izvor: MONDO

CSKA - PARTIZAN NIS 88:46 (21:10, 21:8, 27:13, 19:15)

Partizan NIS doživio je četvrti poraz u A grupi, uz jedinu pobjedu nad Nanterom u Pioniru, pa na polovini prve faze dijeli peto i šesto mjesto na tabeli sa Budiveljnikom.

Prvak Srbije otišao je na ovo gostovanje bez naročitih ambicija, ali ipak niko nije očekivao takav rezultatski debakl.

Do sada je Partizan tri puta u Evroligi gubio sa 36 poena razlike (AEK 2001/02 - 106:70, CSKA 2002/03 - 93:57 i Ulker 2005/06 - 100:64), ali nikada preko 40.

Međutim, sa ovako neiskusnim sastavom, sa nikada "kraćom" klupom i u konkretnom slučaju bez trojice "startera", to i ne predstavlja naročito iznenađenje.

Brzo se u petak popodne moglo naslutiti da će povrede Partizanu predstavljati veći problem od snage "armejaca", koji su u dosadašnjem toku takmičenja pružali partije ispod očekivanja, pa im je dobro došla prilika da se razigraju i podignu samopouzdanje protiv neravnopravnog sastava Duška Vujoševića.

Pored Dejana Muslija (list), koji nije ni otputovao u Moskvu, Tarens Kinzi (leđa) presjedio je na klupi cijeli meč, dok je Leo Vesterman u devetom minutu morao da napusti parket zbog povrede koljena desne noge.

Francuskog plejmejkera u prodoru pod koš je faulirao Džeremi Pargo, a potom ga je "izdalo" koleno u pokušaju da se odrazi.

Vesterman je odšepao do klupe uz pomoć ljekara i fizioterapeuta, ostaje da se vidi kakve je tačno prirode povreda, što će vjerovatno morati da sačeka povratak u Beograd.

"Armejci" su drugu uzastopnu utakmicu Evrolige bili lišeni pomoći Nenada Krstića.

Miloš Teodosić bio je gotovo neprimjetan, ali je zato Vladimir Micov - kratko vrijeme član Partizana - zajedno sa Vimsom i Fridzonom "zatrpao" koš svog bivšeg kluba.

CSKA: Teodosić (3as), Micov 15 (4sk), Fridzon 16, Džekson 8, Pargo 5, Vims 18 (8as), Voronov, Voroncevič 4 (5as), Šuhovcov, Kaun 6, Hrijapa 9 (4as), Hajns 7 (4sk).

PARTIZAN NIS: Aranitović, Lovernj 9 (12sk), Vesterman 4, Dalo 4, Milutinov 5 (5sk), Milosavljević 7 (6izg), Bogdanović 13, Gagić, Šalić, Andrić, Kinzi, Bezbradica 4.

Crno-bijeli su, zanimljivo, uspjeli jednom i da povedu - 2:0, košem Vestermana.

CSKA je dobro postavio odbranu, posebnu pažnju obrativši na Lovernja, dok Partizanova spoljna linija nije bila šuterski inspirisana, a i previše se griješilo, pa su puleni Etorea Mesine odmah počeli sa postizanjem "lakih" poena poslije osvojenih lopti.

U trenutku povrede Vestermana, već je bilo 19:8, tako da su već tada bile razvijane sve iluzije o senzaciji - ako ih je i bilo.

Ranije nego što su mogli da sanjaju, u igru su morali da uđu Bezbradica i Andrić, na poziciji "pleja" ostao je samo golobradi Dalo, a pokušao je da mu pomogne kapiten Milosavljević, ali je u sudaru sa bekovima CSKA bio osuđen na neuspjeh.

Konačnoj razlici od "minus 42" doprineo je i Duško Vujošević, koji je pola druge i gotovo cijelu treću četvrtinu držao na klupi Bogdanovića i Gagića, dok su Milosavljević i Lovernj igrali do "padanja u nesvijest".

Iskusni stručnjak sigurno je bio svjestan da će se to loše odraziti na rezultat, ali je momentalni interes kluba stavio u drugi plan i vukao poteze sa pogledom u budućnost, jer crno-bijelima u narednih šest dana predstoje "vječiti" derbi i meč protiv Barselone u Pioniru.

Da li je postupio ispravno i kako će na sve to reagovati ekipa, moći će da se kaže poslije pomenutih utakmica i u nastavku sezone.

Razlika je, naravno, rasla iz časa u čas. Već u 25. minutu je Partizan bio na više od "minus 30" (53:21), u 31. je deficit otišao na preko 40 poena (72:31), a minut i 17 sekundi prije kraja i do rekordnih 88:42.

REZULTATI 5. KOLA:

CSKA - Partizan NIS 88:46

odigrano u četvrtak:

Fenerbahče - Nanter 83:66
Budiveljnik - Barselona 74:84

TABELA: Fenerbahče 5-0, Barselona 3-2, CSKA 3-2, Nanter 2-3, Partizan 1-4, Budiveljnik 1-4.

PAROVI 6. KOLA: CSKA - Nanter, Partizan - Barselona (21. novembar), Fenerbahče - Budiveljnik (22. novembar).
(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC