• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Zvezdi i pobjeda i razlika!

Crveno-bijeli pred punim Pionirom slomili Lijetuvos Ritas, direktnog konkurenta za plasman u Top 16 - 88:77.

 EL: Zvezdi i pobjeda i razlika! Izvor: MONDO

Crvena zvezda Telekom - Lijetuvos Ritas 88:77 (19:16, 23:24, 20:16, 26:21).

Izabranici Dejana Radonjića prošle nedelje u Vitoriji su se "vratili u život", a u petak, pred 8.000 svojih navijača u Pioniru, postali ozbiljni kandidati da prezime u Evroligi, kao učesnici Top 16 faze!

Zvezda se sa skorom 2-3 izjednačila sa Panatinaikosom i Laboral Kućom, dok je Lijetuvos (1-4) ostao sam na dnu tabele.

Makabi i Lokomotiva Kubanj (4-1) već sada su jednom nogom među 16 najboljih na kontinentu.

CRVENA ZVEZDA TELEKOM: Cvetković, Mitrović 7 (3sk, 3as), Lazić 4, Blažič 16, Simonović 4, Marjanović 12 (7sk, 3as, 2ukr), Radenović 5, Katić 12, Ristić, Nelson 12 (9sk), Dženkins 2, Šilb 14.

LIJETUVOS RITAS: Tepić 2 (4sk, 3as), Babrauskas 6, Palasios 13 (5sk), Seibutis 17 (3sk, 4as, 2ukr), Glinijadakis 1, Gecevičus 17 (5as, 2ukr), Orelik, Lideka 2, Kuk 4 (10as, 2ukr), Songaila 4, Jelovac 11 (4sk), Dambrauskas.


"Mladići borovi, devojke jele...", "Šampioni", "Idemo dalje...", orilo se Pionirom po završetku meča, u kome je Zvezda izvojevala prvu pobjedu kod kuće u elitnom takmičenju.

Boban Marjanović i Blejk Šilb načeli su goste iz Viljnusa, a dotukli ih Jaka Blažič i kolektivni doprinos igri u odbrani u drugom poluvremenu.

Ne samo da su crveno-bijeli dobili utakmicu u kojoj su se nalazili pod imperativom, nego su i stekli više nego solidnu zalihu pred revanš. Jeste rano za prognoze te vrste, ali ovih "plus 11" može da bude važno kada 20. decembra bude podvučena crta ispod prve grupne faze!

Zvezda je vodila većim dijelom prvog i čitavo drugo poluvrijeme, ali je rešila pitanje pobjednika tek kada se konsolidovala u odbrani i prestala da daje Lijetuvosu otvorene šuteve za tri poena (7/15 u prvih 20 minuta).

"Pik end rol" igra koju forsira Omar Kuk nije bila toliki problem za Radonjićev tim, prije svega jer su se centri gostiju pokazali nedoraslim za duele sa gorostasnim Marjanovićem i "namazanim" Katićem.

Šilb i Marjanović napadački su dominirali sa 22 od 42 poena crveno-bijelih, da bi Amerikanac dobar dio drugog dijela presjedio na klupi, pošto je Radonjić potražio i pronašao dobitnu defanzivnu kombinaciju sa Blažičem, Simonovićem i Radenovićem.

Čvršća igra na tom dijelu terena omogućila je crveno-bijelima da bolje kontrolišu rezultat i da spriječe "rafale" Lijetuvosa, kojima je tim Milenka Tepića i Stevana Jelovca brzo uspijevao da uspostavi ravnotežu, pa čak i da povede (22:16 - 29:31, 46:40 - 46:46).


"Rovovsku" borbu sredinom treće četvrtine prekinuo je junak utakmice, Jaka Blažič, akcijom "dva plus jedan" za 55:50. Time je najavio kako će proteći preostalih 15 minuta.

U stopu su ga pratili Simonović i Nelson, a odličnu epizodu početkom četvrte četvrtine imao je Ivan Radenović (četiri vezana poena za 68:59).

Još dva plodonosna prodora Blažiča pod koš "podigla" su krov Pionira, a pogodak Nelsona na dodavanje Katića - uz momenat lebdenja u vazduhu kako bi izbjegao blokadu - povećao prednost na nedostižnih 74:61.

Do kraja je ostalo pet minuta, bodovi su bili u džepu i "samo" je trebalo sačuvati respektabilnu prednost. Zvezda je u tome uspjela.

Fenomenalno navijanje, bez ubacivanja predmeta u teren, poštediće i klupsku kasu novih udara iz Barselone, što nakon svega dođe kao šlag na torti.

Crveno-bijeli čekaju ponedeljak i "vječiti" derbi u odličnoj atmosferi i uhvaćenom pobjedničkom ritmu, ali ima još mnogo, mnogo da se igra...

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC