• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CRVENO-BIJELI: Energija, borba, pobjeda!

Zvezdini košarkaši istakli ogroman udio navijača u svom drugom evroligaškom trijumfu. Blažič: "Zbog ovoga živim i igram".

 CRVENO-BIJELI: Energija, borba, pobjeda! Izvor: MONDO

Bez incidenata, predmeta ubačenih na teren i korišćenja lasera, crveno-bijeli Pionir proslavio je drugu pobjedu Crvene zvezde Telekom u Evroligi!

Tim Dejana Radonjića bio je bolji od Lijetuvos Ritasa (88:77) i, nošem velikom podrškom, osvojio bodove koji će mu pomoći da mirniji dočeka nastavak borbi za plasman u Top 16.

"Dobili smo veliku energiju sa tribina. Dobro smo šutirali, imali smo neke probleme u prvom poluvremenu, ali smo u drugom uspjeli da ih prevaziđemo", izjavio je poslije utakmice Blejk Šilb.

Iako je presjedio završnicu, bio je drugi strijelac tima, sa 14 postignutih poena.

"Mislim da imamo dobre šanse za prolaz ako nastavimo da igramo kao do sada", dodao je on.

Bek Crvene zvezde Branko Lazić obećao je prije utakmice da će cijeli tim zaustaviti litvanske šutere. Poslije pobjede je sa olakšanjem konstatovao:

"Ostvarili smo drugu pobjedu, prvu pred našim navijačima. Veoma su nam pomogli i ulili nam ogromnu energiju".

O borbi za plasman u TOP 16 fazu još ne želi da govori.

"Gradićemo sezonu meč po meč. Prvo igramo sa Partizanom, pa idemo u Rusiju. Nema vremena za slavlje, a pokušaćemo da se odmorimo što više možemo".

Iskusni centar Raško Katić konstatovao je da je dobro pariranje strategiji Lijetuvosa da šutira za tri poena (11/26) donijelo prevagu.

"Znali smo da im je to glavna napadačka osovina, taj šut za tri poena. Spremali smo se za to, ali utakmica je živa stvar. Tu su najjači, nema šta, držali su se dugo, ali mi smo nastavili da igramo čvrstu odbranu i nisu mogli da izdrže".

Jaka Blažič ponovo je doživio da mu navijači poslije utakmice skandiraju ime.

"Super je osjećaj, a još ljepši kad se pobijedi. Dobijamo veliku energiju sa tribina, ljudi pune dvoranu sat i po prije utakmice i pomažu nam. Nisam još naučio pjesme, ali ima vremena", poručio je reprezentativac Slovenije i dao vrlo zanimljivu izjavu.

"Ovakve pozdrave publike nikad nisam doživio, čak ni u reprezentaciji za vrijeme Evropskog prvenstva. Ja zbog ovoga živim, zbog ovoga igram košarku".

Demarkus Nelson bio je junak pobjeda nad Laboralom i Cedevitom. Ovog puta je istupio iz glavne role, ali je itekako pronašao način da doprinese važnom trijumfu.

POGLEDAJTE DJELIĆ ATMOSFERE IZ PIONIRA

"Igrali smo sjajno u drugom poluvremenu. Blejk Šilb nas je vodio u prvom, poslije su neki drugi igrači odskočili, ali smo timski pobijedili..."

"Svaka sljedeća utakmica će biti lakša. Pobjeda u Vitoriji nam je donijela samopouzdanje i to se vidjelo večeras. Bili smo pametniji, nismo padali na mentalnom planu", rekao je popularni "Admiral".

(M: Šolak - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC