• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tepić: Loše je, ali ne odustajemo

Srpski internacionalac u dresu Lijetuvos Ritasa svjestan propusta cijelog tima u porazu od Crvene zvezde Telekoom.

  Tepić: Loše je, ali ne odustajemo Izvor: MONDO

Drugu sezonu zaredom, Milenko Tepić nastupio je u Pioniru protiv crveno-bijelih.

Prošlog decembra je sa Kahasolom pobijedio Zvezdu, u posljednjem meču prve faze Evrokupa. Ove sezone je poražen, kao igrač Lijetuvos Ritasa.

Na parketu "Pionira", u petak je proveo 15 minuta, ubacivši dva poena, uz četiri skoka i tri asistencije. Poslije utakmice je sa žaljenjem konstatovao:

"Imali smo pet minuta praznog hoda, kada je Zvezda pojačala agresivnost. Lopta se u tom periodu loše kretala u napadu, bili su agresivniji u napadu, u skoku, u kontranapadu. Trebalo je da tu pojačamo odbranu i ostavimo utakmicu otvorenom u zadnjih pet minuta...".

"Mislim da bi u tom slučaju veći pritisak bio na igračima Zvezde, ali su napravili deset, 12 poena prednosti. Poslije je teže bilo da se vratimo. Mislim da nam, kao ekipi, nedostaje više iskustva igranja pred ovakvom publikom i mislim da je to bio jedan od razloga poraza".

Oba tima su dočekala četvrto kolo sa skorom 1-3. Igrači jedne i druge ekipe su dobro znali da bi porazom zakomplikovali sebi put ka plasmanu u drugu fazu.

"Jako je važna utakmica bila i za nas i za Zvezdu... Sada smo, objektivno, u najlošijoj poziciji za plasman, ali ima još dosta da se igra i tražićemo šansu u narednim mečevima".

Na zvižduke i uvrede nije obraćao pažnju. Tepić je tokom seniorske karijere nastupao za Vojvodinu, Partizan, Panatinaikos i Kahasol.

"Nisam prvi put doživio uvrede, igrao sam ovdje i za Partizan i za Kahasol prošle godine... To doživljavam kao dio rivaliteta naša dva najveća kluba. Navijači su strastveni, nekad se i to dešava, ali to je stvar koja ne bi trebalo da utiče ni na koga".

Život u Litvaniji nazvao je potpuno drugačijim iskustvom od bilo čega što je iskusio u prethodne četiri godine. Smatra da je ljetos dobro odabrao pri izboru novog kluba.

"Klubom sam zadovoljan, a što se tiče moje igre - tu i tamo. Teško je igrati litvansku ligu paralelno sa VTB i Evroligom, tako da se nedostatak vremena za trening i odmor ponekad osjeti", dodao je on.

Tepić ove sezone u Evroligi prosečno nastupa 14 minuta i postiže 4,2 poena po meču, uz 1,8 skokova. Lijetuvos je posljednjeplasirani tim tabele Grupe D, a u sljedećem kolu će gostovati Panatinaikosu.

Crvena zvezda Telekom će dan kasnije, 22. novembra, igrati protiv Lokomotive u Kubanju. To će biti posljednji meč šestog kola Grupe D, jer će i Makabi i Laboral Kuća igrati 21. u Tel Avivu.

(M. Šolak - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC