• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠIROKI: Dobiti Megu na iskustvo

Hercegovački klub u nedjelju gostuje u Smederevu ekipi Mega Vizure u osmom kolu ABA lige.

 ŠIROKI: Dobiti Megu na iskustvo Izvor: MONDO

Široki Primorka je poslije sedam utakmica uknjižio samo dvije pobjede uz pet poraza, ali objektivno gledano jedinu ozbiljnu priliku za trijumf propustio je protiv Solnoka.

"Poslije četiri uzastopna poraza malo nam je samopouzdanje poljuljano. Ali imali smo težak raspored, utakmice s Crvenm zvezdom, Olimpijom, Budućnosti, Cedevitom i Partizanom, klubovima koji igraju Evroligu ili Evrokup. Sad nas čeka serija utakmica s uslovno rečeno laganijim suparnicima. Mega Vizura je prvi suparnik. Svjesni smo da neće biti lako. To je mlada poletna momčad s reprezentativcima Srbije Micićem i Krstićem, te iskusnim Vardom. Protiv Cibone su u Zagrebu pokleknuli tek u produžetku, dobili su Zadra u Višnjiku, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Imaju igračku širinu, svaki igrač šutira trojku. Teško ih je braniti",
izjavio je trener Širokog Damir Vujanović.

Kapiten Josip Bilinovac uoči puta u Smederevo je izjavio da postoji napetost zbog četiri uzastopna poraza u regionalnom takmičenju.

"Ali liga ide dalje, trebamo gledati samo naprijed. A protiv Mega Vizure se trebamo postaviti na terenu kao iskusnija ekipa. Oni su mlad tim i ako ih pustite da igraju kako oni žele onda mogu dobiti svakoga. Međutim, ne trpe agresivnost, jer im remeti ritam i mislim da tu trebamo tražiti našu priliku", dodao je Bilinovac.

Meč između Mega Vizure i Širokog igra se u nedjelju s početkom u 19 časova.

Drugi predstavnik Bosne i Hercegovine u ABA ligi, ekipa Igokee ostvarila je petu pobjedu savladavši mađarski Solnok bez otpuštenog trenera Dragana Bajića.

(MONDO, foto: ABA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC