• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pred Vestermanom duga pauza!

Trener Partizana Duško Vujošević otkrio da su francuskom plejmejkeru u Moskvi stradali ligamenti koljena. "Nije istegnuće".

 Pred Vestermanom duga pauza! Izvor: MONDO

Dan uoči derbija protiv Crvene zvezde Telekom, šef struke Partizana izašao je pred novinare sa lošom viješću:

Leo Vesterman ipak je zadobio tešku povredu protiv CSKA.

"Loša vijest je situacija oko Vestermana... Nije dobra. Jutros je radio pregled u Novom Sadu, kod profesora Milankova, koji je u ovoj regiji ako ne najbolji, onda jedan od najboljih eksperata za pitanje koljena i stanje ligamenata... Na osnovu magnetne rezonance koja je juče rađena, na osnovu kliničnih ispitivanja koje je radio doktor Milankov, skoro je izvjesno da se radi o povredi prednjih ukrštenih ligamenata", rekao je Duško Vujošević.

Šef struke crno-bijelih sa vidnim žaljenjem je konstatovao da je Francuz obnovio povredu zbog koje je već bio podvrgnut hirurškom zahvatu.

"Leo je obnovio tu povredu, jer je imao 2009. ili 2010, kada je imao i operaciju, što dodatno komplikuje situaciju".

Talentovani kreator igre zatražio je još jedan pregled i konsultaciju, ali je prilično izvjesno da će crno-bijeli veoma brzo morati da na tržištu potraže novo rješenje na njegovoj poziciji.

"Nije to zaslužio, tom povredom se i naš dugogodišnji koncept dovodi u pitanje. Nije u pitanju samo utakmica sa Zvezdom. On je bio jedan od nosećih igrača i nije imao pravu zamjenu. Moramo riješiti to pitanje za predstojeće utakmice, za sezonu koja je pred nama".

Upitan da li je u pitanju istegnuće ili ruptura Vestermanovih ligamenata, odgovorio je kratko:

"Nije istegnuće".

Crno-bijeli su protiv Moskovljana nastupili i bez povređenih Dejana Muslija i Terensa Kinzija, koji će u ponedjeljak istrčati na teren protiv "vječitog" rivala.

"Trebalo bi da budu u timu", rekao je Vujošević o njima, pa objasnio stanje u kom se nalaze.

"Na snimku se kod Muslija pokazao hematom, ali ne povreda mišića. Na magnetnoj rezonanci je pokazano da nema nikakve rupture. On nije sasvim fit".

"Što se tiče Kinsija, on je u boljoj situaciji. Nije u stanju da da 100 odsto, ali mislim da se osjeća spremnim i prema procjenama ljekara, trebalo bi da bude u timu", podvukao je trener Partizana na posjećenoj konferenciji za novinare.

Trofejni trener izrazio je nadu da će teška situacija biti prevaziđe, ali i upitao: "Gdje je sreća?".

"Vjerujem da će se teška situacija prevazići, prije svega maksimalnim angažovanjem onoga što je ostalo. Zatim, pronalaženje rješenja na tržištu u skladu sa našom situacijom, koja bi mogla da budu dobra, ako je moguće i dugoročna..."

"To jeste rizik posla kojim se bavimo i rizik sporta, poslije toliko uloženog truda i žrtava momaka i ljudi koji na terenu rade sa njima... Neke stvari se dese i nezasluženo, pa dođe čovjeku da se pita gdje je sreća".

(Mladen Šolak - MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC